Toeslagen

Huurtoeslag

Als u zelfstandig woont dan heeft u misschien recht op huurtoeslag. Hoe hoog het inkomen voor huurtoeslag mag zijn, hangt af van uw huur, uw leeftijd en de samenstelling van uw huishouden. Huurtoeslag vraagt u aan bij de belastingdienst. Meer informatie over het aanvragen van huurtoeslag vindt u via deze link. Ook kunt u voor meer informatie terecht bij de belastingtelefoon.

Zorgtoeslag

Zorgtoeslag krijgt u vanaf uw 18e jaar. Het is een bijdrage in de kosten van uw zorgverzekering. Zorgtoeslag vraagt u aan via de belastingdienst. Meer informatie over het zorgtoeslag aanvragen vindt u via deze link. De belastingdienst betaalt de zorgtoeslag aan u uit. Ook kunt u voor meer informatie terecht bij de belastingtelefoon.

Kinderopvangtoeslag

Informeer altijd of u recht heeft op kinderopvangtoeslag. Ook als u geen werkgever heeft. Controleer of uw opvang staat ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang. Via de website van de belastingdienst kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen en een proefberekening maken. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij de belastingtelefoon.  

Hulp bij het aanvragen van de regelingen

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de zorg-, huur- en kinderopvangtoeslag? Neem dan contact op met sociale raadslieden.