Urgentie wonen

Er zijn situaties dat u heel snel een andere woonruimte nodig heeft. U kunt dan een urgentieverklaring aanvragen. Met een urgentieverklaring krijgt u voorrang op de wachtlijst voor een sociale huurwoning. Een urgentie krijgt u niet zomaar. Het wordt alleen in hele bijzondere situaties gegeven.

Goed om te weten

Het kan een half jaar duren voordat u met een woonurgentie een nieuwe woning heeft. Als u geen dak boven uw hoofd heeft, kunt u in die periode misschien gebruik maken van de noodopvang. Het Startpunt kan u hiermee verder helpen.

Urgentieaanvraag in verband met mantelzorg

In sommige situaties is het mogelijk om een urgentieverklaring te krijgen als u mantelzorger bent of mantelzorg ontvangt. De langdurige zorgsituatie moet hier aanleiding voor geven. Hier gelden criteria voor. Informeer hierna bij de urgentiecommissie.

Hoeveel kans heeft u op een urgentieverklaring?

Wilt u weten hoeveel kans u heeft op een urgentieverklaring? Maak dan een afspraak met de secretaris van de urgentiecommissie. Tijdens dit gesprek worden uw kansen besproken.

Kosten

De aanvraag voor een woonurgentie kost € 50,00. U krijgt hiervoor een acceptgirokaart thuis gestuurd.

Meer informatie

Aanvragen

  • Wilt u een aanvraag indienen voor urgentie? Vul het aanvraagformulier  in. Stuur het naar Gemeente Wageningen afdeling woonurgentie Postbus 1 6700 AA Wageningen.