Woonurgentie

Er zijn situaties dat u met spoed andere woonruimte nodig hebt. U kunt dan een urgentieverklaring aanvragen bij de urgentiecommissie. Een urgentie geeft voorrang op de wachtlijst voor een sociale huurwoning. Een urgentie krijgt u niet zomaar. Het wordt alleen in zeer uitzonderlijke gevallen verleend. Het is geen middel om een woonwens te realiseren. 

Goed om te weten

Heeft u acuut een woning nodig, dan bent u met een  woonurgentie niet direct geholpen. Houdt er rekening mee dat het een half jaar kan duren voordat u met een woonurgentie een nieuwe woning heeft. In die periode kunt u terugvallen op crisisopvang. Het Startpunt kan u hiermee verder helpen.

Kansadviesgesprek

U kunt altijd een afspraak maken voor een kansadviesgesprek met de secretaris van de urgentiecommissie. Tijdens dit gesprek worden uw kansen om urgentie te krijgen besproken.

Kosten

De aanvraag voor een woonurgentie kost € 50,00. U ontvangt hiervoor een acceptgiro.

Meer informatie

Aanvragen

  • Wilt u een aanvraag indienen? Vul dan het aanvraagformulier  en stuur het naar Gemeente Wageningen afdeling woonurgentie.

Andere mogelijkheden

Komt u niet in aanmerking voor urgentie? Er zijn nog andere mogelijkheden om aan een woning te komen. Meer informatie hierover vindt u hier.

 

 

 

Zoeken