Woonurgentie

Er zijn situaties denkbaar waarin u met spoed andere woonruimte nodig hebt. In dat geval kunt u een urgentieverklaring aanvragen bij de urgentiecommissie. 

Uitzonderlijke gevallen

Een urgentie geeft voorrang op de wachtlijst voor een sociale huurwoning. Deze krijgt u niet zomaar. Een urgentie wordt alleen in zeer uitzonderlijke gevallen verleend. Het is geen middel om een woonwens te realiseren. Of u hier in uw situatie voor in aanmerking komt leest u in de folder

Goed om te weten

Mocht u acuut een woning nodig hebben dan bent u met een  woonurgentie niet direct geholpen. U moet er rekening mee houden dat het een half jaar kan duren voordat u met een woonurgentie een nieuwe woning heeft. In die periode kunt u terugvallen op crisisopvang. Het Startpunt kan u hiermee verder helpen.

Kosten

De aanvraag kost € 50,00. U ontvangt hiervoor een acceptgiro. 

Aanvragen

Met het aanvraagformulier  (PDF, 83kb) kunt u een aanvraag indienen. 

Maak ik kans?

U kunt altijd een afspraak maken voor een kansadviesgesprek met de secretaris van de urgentiecommissie. Tijdens dit gesprek worden uw kansen om urgentie te krijgen besproken. 

Andere mogelijkheden

Komt u niet in aanmerking voor urgentie? Er zijn nog andere mogelijkheden om aan een woning te komen. Meer informatie hierover vindt u hier

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u de folder (PDF, 114kb)  lezen of contact opnemen met de secretaris van de urgentiecommissie. 

 

 

Zoeken