Vrije sectorwoningen

Een vrije sectorwoning is een woning met een huurprijs boven de € 710,68 per maand. Deze woningen worden door particuliere verhuurders verhuurd. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen kunt u hiervoor in aanmerking komen. De inkomenseisen staan vaak in de advertentie beschreven. De Woningstichting biedt ook particuliere woningen aan, deze worden geadverteerd via ikwilhuren.nl

Tijdelijk huren

Mocht het niet op tijd lukken om aan een andere woning te komen dan zijn er nog een aantal opties om tijdelijk te huren:

Koopwoningen
Woningeigenaren die een andere woning hebben gekocht of gehuurd en waarbij het niet lukt om de oude woning te verkopen, kunnen hun woning tijdelijk verhuren. Dit kan door gebruik te maken van de leegstandswet. Met een vergunning van de gemeente kan de eigenaar de woning voor maximaal de duur van 5 jaar verhuren aan één huishouden.  Een huurder met een dergelijk huurcontract heeft geen huurbescherming. De eigenaar is niet verplicht om de tijdelijke huurder vervangende woonruimte te bieden.

Andere mogelijkheden om tijdelijk te huren

Antikraak of tijdelijke huur

Er zijn een aantal aanbieders van anitikraakpanden, onder andere adhoc en interimvastgoedbeheer. Zij bieden soms ook tijdelijke huur aan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoeken