Particuliere woningmarkt

Particuliere woningmarkt

In principe zijn dit woningen met een huur vanaf € 710,-. Deze woningen worden door particuliere verhuurders verhuurd. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen kunt u hiervoor in aanmerking komen. Als voorwaarde stellen verhuurders vaak als vuistregel dat uw inkomen drie of vier keer de maandelijkse huur moet zijn.

Aanbod:

Huurtoeslag

U kunt huurtoeslag krijgen voor woningen met een rekenhuur van € 710,-, dit is de sociale huurgrens. Rekenhuur is de kale huurprijs plus servicekosten. De hoogte van de huurtoeslag is afhankelijk van uw inkomen. Een proefberekening  is te maken via de website van de belastingdienst.
De huurtoeslag is afhankelijk van uw leeftijd. Bent u tussen de 18 en 23 jaar dan moet de rekenhuur minimaal €231,87 en maximaal €409,92 per maand zijn om in aanmerking te komen voor huurtoeslag. Vanaf 23 jaar gaat de rekenhuur omhoog naar €710,-.

Tijdelijk huren

Mocht het niet op tijd lukken om aan een andere woning te komen dan zijn er nog een aantal opties om tijdelijk te huren en de tijd naar een legale zelfstandige woning te overbruggen.

Van een (koop)woning

Woningeigenaren die een andere woning hebben gekocht of gehuurd en het niet lukt om de oude woning te verkopen kunnen hun woning tijdelijk verhuren. Dit kan door gebruik te maken van de leegstandswet. Met een vergunning van de gemeente kan de eigenaar de woning voor maximaal de duur van 5 jaar verhuren aan één huishouden.  Een huurder met een dergelijk huurcontract heeft geen huurbescherming. De eigenaar is niet verplicht om de tijdelijke huurder vervangende woonruimte te bieden.

Kamer/appartementverhuur (gemeubileerd)

Antikraak of tijdelijke huur

Er zijn een aantal aanbieders van anitikraakpanden, onder andere adhoc en interimvastgoedbeheer. Zij bieden soms ook tijdelijke huur aan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoeken