Wonen voor senioren

Vaak hebben woningen voor senioren extra aanpassingen. Zoals beugels aan de muur of een lift in het gebouw. Soms hebben woningen voor senioren extra voorzieningen. Bijvoorbeeld een huismeester, georganiseerde activiteiten, gezamelijke ruimten en een aansluiting op een alarminstallatie.

Huren via de Woningstichting

U kunt in Wageningen een woning huren via de Woningstichting. Naast gewone huurwoningen, verhuurt de Woningstichting ook woningen voor senioren. In de 'video ''Doorstroming van senioren” van de Woningstichting ziet u welke woningen er zijn voor senioren.

Doorstroming van senioren

 

Wonen PLUS

Bij Wonen PLUS woont u zelfstandig. Elkaar ontmoeten, veiligheid en welzijn zijn belangrijk. Bij deze woningen is ook zorg mogelijk. De zorg wordt gegeven door Opella. Wonen PLUS is voor mensen vanaf 65 jaar die zelfstandig kunnen wonen. In Wageningen kan dit in het gebouw Torckdael .

Doorstromen naar seniorenwoning

Heeft u een eengezinswoning of een appartement van de Woningstichting en bent u senior? Dan kunt u aanmerking komen voor bemiddeling naar een seniorenwoning van de Woningstichting. U houdt dan de huidige huur. De huur die u nu betaalt moet wel meer dan €420 per maand zijn.

Meer informatie en contact

  • Neem contact op met mw. J. Annema van de Woningstichting via telefoonnummer (0317) 471 684, via e-mail: ja@dewoningstichting.nl
  • Elke dag telefonisch spreekuur van 9.00 uur tot 10.00 uur

Inschrijven en reageren

Wilt u een sociale huurwoning woning van de Woningstichting huren? Schrijf u dan in via huiswaarts.nu. Hoe langer u staat ingeschreven, hoe sneller u aan de beurt bent. Elke week komen op huiswaarts.nu de woningen te staan. U kunt met uw inloggegevens reageren. Heeft u zelf geen computer? Bij de Woningstichting kunt u ook gebruik maken van een computer. Een medewerker van de Woningstichting helpt u graag verder.

Seniorencomplex de Roosebrink

Vanaf 50 jaar kunnen mensen een woning huren in de Roosebrink. De Roosebrink is een seniorencomplex in Wageningen. Seniorenhuisvesting Zuid Veluwe verhuurt ook complexen met appartementen in Bennekom. Dit zijn de Aleidahof en de Timanshof.

Meer informatie en inschrijven

  • Telefoon: 0318-43 11 34
  • Inschrijving gaat via de website van vrssh-zuidveluwe 
  • De wachttijd is ongeveer één jaar

Seniorencomplex Idealis

Idealis heeft een complex 'De Bassecour',  met 58 appartementen. Het aanbod van de woningen gaat via huiswaarts.nu

Meer informatie

  • Telefoon 0317-426161

Zoeken