Sociale huurwoningen

U wilt graag naar of binnen Wageningen verhuizen en zoekt een betaalbare sociale huurwoning?

Om in aanmerking te komen voor een woning schrijft u zich in via www.huiswaarts.nu. U kunt op aanbod en lotingwoningen reageren. Het overgrote deel van de sociale huurwoningen (minimaal 80%) moet verhuurd worden aan woningzoekenden met een inkomen onder € 36.798,-. De resterende 20% van de woningen mag toegewezen worden aan woningzoekenden met een hoger inkomen.

In Wageningen is één woningcorporatie, De Woningstichting, www.dewoningstichting.nl. Zij kunnen u ook verder helpen met informatie en advies. De Woningstichting heeft ook woningen voor middeninkomens met een brutojaarinkomen tot € 43.000,-. Soms staan er aanbiedingen voor woningen op de website van de Woningstichting.

Huurtoeslag

U kunt huurtoeslag krijgen voor woningen met een huur van maximaal € 710,68. Dit is de sociale huurgrens. De hoogte van de huurtoeslag is afhankelijk van uw inkomen. Een proefberekening voor de huurteoslag is te maken via de website van de belastingdienst. De huurtoeslag is afhankelijk van uw leeftijd. Bent u jonger dan 23 jaar dan mag de huur niet hoger zijn dan 417,34, behalve als u een kind heeft dat bij u inwoont. Dan mag de huur toch €710,68 zijn

 

 

Zoeken