Vrijwilligerswerk

Er zijn verschillende plekken in Wageningen waar u vrijwilligerswerk kunt doen. Bijvoorbeeld bij een vereniging, club of maatschappelijke organisatie. U kunt ook veel betekenen voor plaatsgenoten in een kwetsbare positie. Vrijwilligerswerk kunt u regelmatig doen en voor een langere tijd, maar er zijn ook diverse tijdelijke activiteiten.

Het Vrijwilligers Centrum Wageningen kan u meer vertellen over de vacatures.

Vrijwillige hulp

Professionele hulpverleners kunnen niet altijd bieden wat u nodig heeft. Misschien zijn er in uw omgeving weinig of geen mensen die u kunnen helpen. In dat geval kunt u terecht bij het Vrijwilligers Centrum Wageningen. Als u een hulpvraag heeft, zoekt het Centrum naar een vrijwilligersorganisatie die uw vraag kan oplossen. U kunt langskomen tijdens de openingstijden van het Centrum of u kunt langskomen bij het Startpunt. Het Vrijwillligers Centrum Wageningen zit ook in het Startpunt.

Verzekering

Bent u mantelzorger of vrijwilliger in de gemeente Wageningen? Dan bent u tijdens uw vrijwiliigerswerk en uitvoeren van mantelzorg automatisch verzekerd via de gemeente Wageningen tegen ongevallen en schade aan persoonlijke eigendommen. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden. Let op: buiten uw werkzaamheden als vrijwilliger of mantelzorger bent u zelf verantwoordelijk voor een aansprakelijkheidsverzekering.

Hoe stel ik mijn vraag?

Er zijn verschillende manieren waarop u bij ons terecht kunt.

  • U kunt dagelijks binnenlopen. Waarschijnlijk kunnen we uw vraag dan meteen beantwoorden
  • U kunt een afspraak maken via telefoon, (0317) 41 01 60 of per e- mail
  • U kunt uw vraag telefonisch, (0317) 41 01 60 stellen
  • U kunt via de e-mail uw vraag stellen

 

 

 

Zoeken