Valleihopper

Kan het gewone openbaar vervoer u niet verder helpen? Dan is er voor u de Valleihopper. De valleihopper verzorgt:

  • Aanvullend Openbaar Vervoer voor iedereen
  • Sociaal-recreatief vervoer voor 65-plus tegen gereduceerd tarief (alleen voor Wageningse inwoners)
  • Sociaal-recreatief vervoer bij medische beperkingen. Ook tegen een gereduceerd tarief
  • Dagvervoer (op grond van de Wmo en de Jeugdwet)

Aanvullend openbaar vervoer voor iedereen

Ook als u geen beperking heeft, kunt u gebruik maken van de Valleihopper. Hiervoor moet u wel een vergoeding betalen. Wanneer passend openbaar vervoer ontbreekt betaalt u een opstaptarief van € 2,95 + € 0,46 per kilometer. Wanneer er wel openbaar vervoer aanwezig is, betaalt u een opstaptarief van € 5,50 + € 0,86 per kilometer. Valleihopper verricht dit vervoer in opdracht van de provincie.

Sociaal recreatief vervoer bij medische beperkingen

U moet vaak reizen en hebt een medische beperking en daardoor bent u niet in staat om met het openbaar vervoer te reizen? U kunt dan een pas met Wmo-indicatie aanvragen. U betaalt een opstaptarief van € 0,75 + € 0,14 per kilometer. Daarnaast betaalt u een inkomens afhankelijke eigen bijdrage van maximaal € 0,07 per kilometer. Heeft u een totaal inkomen tot 130% van de voor u geldende bijstandsnorm, dan hoeft u geen eigen bijdrage te betalen. De Wmo indicatie vraagt  u aan bij het Startpunt. Het meldingsformulier is te downloaden of u u kunt de aanmelding online invullen. Kijk voor meer informatie op de website van de Valleihopper.

65-plus pas

Wanneer u ouder bent dan 65 jaar, kunt u een 65- plus pas aanvragen. Voor deze pas is geen Wmo- indicatie nodig. U betaalt een opstaptarief van € 2,60 + een kilometertarief van € 0,40. De pas vraagt u aan bij het Startpunt. U kunt het aanvraagformulier ook opvragen bij het Startpunt via telefoonnummer (0317) 41 01 60.

Dagvervoer (vervoer op grond van de Jeugdwet en de Wmo)

Wanneer u zorg of ondersteuning krijgt op grond van Jeugdwet en/ of Wmo kan het zijn dat u voor deze zorg en ondersteuning ook vervoer nodig heeft. Dit bespreekt u met Wmo- of Jeugdconsulent. Deze informeert u ook of daar wel of geen financiële gevolgen aan verbonden zijn.

 

 

 

 

Zoeken