Opvoedingsondersteuning Home-Start

 Als gezin met kinderen tussen 0 en 14 jaar maak je weleens een periode door waarin het niet zo goed gaat: ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contact met vrienden en familie, problemen op je werk, gebrek aan geld of spanningen met je partner. Meestal kun je zulke problemen zelf oplossen. Maar soms is het een opluchting als iemand tijd heeft om te luisteren of een handje helpt bij het goed regelen van praktische zaken. Home-Start zoekt een vrijwilliger die jou wekelijks een steuntje in de rug komt bieden.

Wat is Home-Start?

Home-Start biedt ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan ouders met ten minste één kind tot 7 jaar. Er kunnen natuurlijk ook oudere kinderen in jouw gezin zijn. Als ouder geef je zelf aan wat jouw behoefte is; jouw vraag staat centraal. De vrijwilligers van Home-Start zijn zelf ouder en hebben een voorbereidingstraining gevolgd om te kunnen werken volgens de Home-Start methode. De vrijwilligers worden begeleid en ondersteund door een coördinator. Een Home-Start vrijwilliger komt wekelijks bij je thuis.

Wat is Home-Start+?

Home-Start+ biedt opvoedingsondersteuning aan gezinnen met kinderen in de leeftijd 7 t/m 14 jaar. Doel van de ondersteuning is om de druk van de ketel te halen, rust en ruimte te creëren waardoor er oplossingen in zicht kunnen komen. Als ouder geef je zelf aan waar behoeftes liggen. Alle vrijwilligers van Home-Start+ hebben opvoedervaring en volgen een voorbereidingstraining. De vrijwilligers worden begeleid en ondersteund door een coördinator. De vrijwilliger komt wekelijks bij je thuis.

Meer informatie

  • Home-Start voor gezinnen met kinderen van 0 tot 7 jaar: Irini Boxma, telefoon: 06 13 00 96 63,  e-mail: i.boxma@solidez.nl
  • Home-Start + voor gezinnen met kinderen van 7-14 jaar: Leen Verhoeven, telefoon 06-45664506, e-mail: l.verhoeven@solidez.nl
  • Meer informatie is ook te vinden op de website van Solidez

 

Zoeken