Jongeren op gezond gewicht

JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) is landelijk. Het is voor jongeren van 0 tot 19 jaar, hun ouders en hun omgeving. JOGG wil graag een samenleving waarin gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. Daar waar jongeren wonen, leren, vrije tijd hebben en werken.

Wat betekent dat

Onder de paraplu van de gemeente werken alle organisaties in de wijk samen aan meer aandacht voor:

  • Voeding
  • Sport
  • Beweging.

JOGG helpt met het  maken van een gezonde omgeving op plekken waar kinderen en jongeren veel komen. Zoals op school, de sportclub en op het werk. Ook gemeente Wageningen vindt het belangrijk dat de jeugd opgroeit in een gezonde omgeving.

Van 2015-2018

Afgelopen 3 jaar is de JOGG aanpak actief geweest. Zoveel mogelijk partijen werkten samen. Waarom? Om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Organisaties uit onderwijs, zorg, bedrijfsleven, sport, recreatie, woningbouw, welzijn en de media doen hier aan mee.

JOGG gaat door

Er zijn veel positieve resultaten. Daarom wil de gemeente dat JOGG doorgaat. In de maanden november 2018 t/m maart 2019 wordt een nieuw plan van aanpak gemaakt voor drie jaar. Dat gebeurt samen met bewoners en organisaties van Wageningen.

Wat is er bereikt

  • Scholen hebben bv. meegedaan met de Drinkwatercampagne. Er zijn in de gemeente 6 punten om water te tappen gemaakt
  • Scholen heb lespakketten gemaakt over gezonde voeding
  • Leidsters van de kinderopvang deden mee aan een dag 'Beweegkriebels’ Zij kregen daar tips hoe ze kinderen meer kunnen laten bewegen

Doet u ook mee

Bent u nieuwsgierig naar de JOGG aanpak? Wilt u weten wat u zelf kan doen? Of heeft u goede ideeën of wilt u graag meedenken of meedoen? Neem dan contact op met de JOGG-regisseur:

Manon Ruijgrok JOGG-regisseur 
Telefoon 06-46132921
E-mail: Manon.ruijgrok@sportservice-wageningen.nl