ADHD begeleiding

Begin van dit jaar is het de gemeente en het ziekenhuis Gelderse niet gelukt een contract met elkaar af te sluiten over het aanbieden van ADHD zorg. Doordat er geen contract is tussen het ziekenhuis en de gemeente, kan het ziekenhuis geen zorg leveren voor de gemeente. Hierdoor kunt u voor ADHD zorg niet meer bij het ziekenhuis blijven en gaat de zorg bij een andere partij voortgezet worden. Wij begrijpen dat dit niet is zoals u had verwacht. De gemeente en het ziekenhuis vinden dit erg vervelend voor u.

Wat betekent dit voor u?

Voorlopig hoeft u zelf nog niets te doen. Met het ziekenhuis hebben wij afgesproken dat de zorg bij het ziekenhuis tot uiterlijk 31 december 2017 doorgaat. Hierdoor is er langer de tijd om een andere partij te vinden die voor u het beste geschikt is. U kunt als ouder contact opnemen met uw huisarts om te kijken wat voor uw kind de beste oplossing is. . Uw huisarts zal indien nodig contact opnemen met de betrokken kinderarts van het ziekenhuis. De huisarts kan u en uw kind helpen bij de overgang naar een andere partij.

De gemeente heeft een contract met Ziekenhuis Rijnstate voor zorg die vergelijkbaar is met de zorg die het Ziekenhuis Gelderse Vallei biedt. Ziekenhuis Rijnstate heeft aangegeven vanaf oktober ruimte te hebben voor nieuwe cliënten. Een overzicht van beschikbare zorgaanbieders:

Organisatie Locatie Opmerkingen
Stichting Kindertherapeuticum Zeist Zeist  
Stichting Rijnstate Ziekenhuis Arnhem Verzorgt ook medicatie
Karakter Ede  
Pro Persona Ede  
Virenze Wageningen  

 

Vragen en meer informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling inkoop,  e-mail inkoopsamenleving@wageningen.nl of tel. (0317) 49 29 111.

Zoeken