Urgentie wonen

Er zijn situaties dat u heel snel een andere woonruimte nodig heeft. U kunt dan een urgentieverklaring aanvragen. Met een urgentieverklaring krijgt u voorrang op de wachtlijst voor een sociale huurwoning. Een urgentie krijgt u niet zomaar. Het wordt alleen in hele bijzondere situaties gegeven.

Goed om te weten

Het kan een half jaar duren voordat u met een woonurgentie een nieuwe woning heeft. Als u geen dak boven uw hoofd heeft, kunt u in die periode misschien gebruik maken van de noodopvang. Het Startpunt kan u hiermee verder helpen.

Urgentieaanvraag in verband met mantelzorg

In sommige situaties is het mogelijk om een urgentieverklaring te krijgen als u mantelzorger bent of mantelzorg ontvangt. De langdurige zorgsituatie moet hier aanleiding voor geven. Hier gelden criteria voor. Informeer hierna bij de urgentiecommissie.

Hoeveel kans heeft u op een urgentieverklaring?

Wilt u weten hoeveel kans u heeft op een urgentieverklaring? Maak dan een afspraak met de secretaris van de urgentiecommissie. Tijdens dit gesprek worden uw kansen besproken.

Kosten

De kosten van de aanvraag van een woonurgentie bedragen €50.

Meer informatie

Aanvragen

Wilt u een aanvraag indienen voor urgentie? Vul het aanvraagformulier in. Stuur het naar Gemeente Wageningen afdeling woonurgentie Postbus 1 6700 AA Wageningen. .