Toeslagen aanvragen

Huurtoeslag

Als u zelfstandig woont dan heeft u misschien recht op huurtoeslag. Vanaf 1 januari 2020 zijn er geen inkomensgrenzen meer. Hoe hoog uw inkomen mag zijn, hangt af van uw huur, uw leeftijd en de samenstelling van uw huishouden. Huurtoeslag vraagt u aan bij de belastingdienst. Voor meer informatie en voor het aanvragen van een formulier kunt u terecht bij de Belastingtelefoon. Dit kan op werkdagen via telefoonnummer 0800 – 05 43. Het formulier is ook te downloaden van de website toeslagen.nl

Zorgtoeslag

Zorgtoeslag krijgt u vanaf uw 18e jaar. Het is een bijdrage in de kosten van uw zorgverzekering. Zorgtoeslag vraagt u aan via de belastingdienst. De belastingdienst betaalt de zorgtoeslag aan u uit. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Belastingtelefoon. Bereikbaar op werkdagen via telefoonnummer 0800 – 0543.

Kinderopvangtoeslag

Informeer altijd of u recht heeft op kinderopvangtoeslag. Ook als u geen werkgever heeft. Controleer of uw opvang staat ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang. Via de website van de Belastingdienst kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen een proefberekening maken.

Hulp bij het aanvragen van de regelingen

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de zorg-, huur- en kinderopvangtoeslag? Neem dan contact op met sociale raadslieden.