Uitkering

Heeft u een laag inkomen, tijdelijk geen werk of bent u arbeidsongeschikt? Dan kunt u een uitkering aanvragen. Bekijk hieronder het overzicht van de verschillende en meest voorkomende uitkeringen. Op welke uitkering u recht heeft, is afhankelijk van uw situatie.

WW-uitkering

Wordt u binnenkort werkloos? U kunt dan mogelijk een WW- uitkering aanvragen. Voor meer informatie over de voorwaarden en de aanvraag van een  WW- uitkering  gaat u naar het UVW.

Arbeidsongeschiktheidsuitkering

Bent u een lange tijd ziek en kunt u niet of gedeeltelijk werken? Dan kunt u misschien voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering in aanmerking komen. U vraagt een arbeidsongeschiktheidsuitkering aan bij het UWV.

Wajong

Had u al op jonge leeftijd een ziekte of handicap gekregen? Kunt u daardoor nu en in de toekomst niet werken? Dan komt u misschien voor een Wajong uitkering in aanmerking. U vraagt de Wajong uitkering aan bij het UWV. Als u in de toekomst wel kunt werken? Dan komt u niet voor een Wajong uitkering in aanmerking maar mogelijk voor een bijstandsuitkering. De gemeente kan u dan helpen met studie of werk.

Bijstandsuitkering

Heeft u geen recht op bovenstaande uitkeringen en onvoldoende inkomen? Dan kunt u een bijstandsuitkering aanvragen bij de gemeente.

Formulieren voor mensen die al een uitkering hebben

Declaratie trajecten
Melding vakantie
 

 

 

Zoeken