Psychische problemen

Heeft u problemen die te maken hebben met gevoelens en gedachten? Voelt u zich bijvoorbeeld somber, eenzaam, verward, angstig of boos? Of ervaart u problemen in het contact met andere mensen bijvoorbeeld moeilijkheden met uw partner, kinderen, familie, vrienden, buren, collega's of instanties?

Klachten

Soms zijn klachten tijdelijk bijvoorbeeld omdat er iets ingrijpends in uw leven is gebeurd. Na verloop van tijd kan het dan weer beter gaan. Maar soms gaan de klachten niet vanzelf over. Ze hebben een grote invloed op de kwaliteit van uw leven. Bijvoorbeeld als u altijd angstig bent, of als u zo slecht slaapt dat u overdag niet goed kunt functioneren. Het is dan goed om er met anderen over te praten. Zij kunnen u misschien steunen in uw situatie. Zo staat u er niet alleen voor.

Huisarts

Gaan uw klachten na een korte tijd niet over? Wilt u graag advies of hulp? 
Dan is het goed om een afspraak te maken met uw huisarts. De huisarts beoordeelt de ernst van uw klachten. Hij adviseert u wat u daar het beste aan kunt doen.

Hulpverlening

Huisartsen hebben vaak praktijkondersteuners in dienst die gespecialiseerd zijn in psychische problemen bij patiënten. De huisarts kan u doorverwijzen naar de praktijkondersteuner. Maar soms wordt u doorverwezen naar een psycholoog of een andere hulpverlener. Het is heel erg afhankelijk van uw situatie en de ernst van uw klachten, welke hulp er nodig is en het beste aansluit. Voor gespecialiseerde hulp in de geestelijke gezondheidszorg, is altijd een verwijzing van de huisarts nodig.

Startpunt

Het is ook mogelijk om contact op te nemen met het Startpunt voor een gesprek. Dit is een laagdrempelige manier om uw verhaal te doen. De medewerkers luisteren naar uw verhaal en denken met u mee. Als er gespecialiseerde hulp nodig is, wordt u verwezen naar uw huisarts.

 

 

 

Zoeken