Informatie en advies bij dementie

In Wageningen kunt u op verschillende plaatsen terecht voor informatie en advies over dementie. Of het nu gaat om hulp die u kunt krijgen, dagbesteding die u zoekt of meer informatie over dementie? Stel uw vragen en blijf er niet mee lopen.

De huisarts

Als u het vermoeden heeft dat er meer aan de hand is met uw geheugen of dat van uw naaste dan kunt u dat in de eerste instantie met de huisarts bespreken. De huisarts kan onderzoek doen, een diagnose stellen of doorverwijzen naar de geheugenpolikliniek of naar een geriater voor verder onderzoek en diagnostiek.

Startpunt Wageningen

Het Startpunt is in Wageningen de centrale plek waar u terecht kunt met vragen over wonen, zorg, welzijn, financiën. Ook als er sprake is van dementie kunt u dus bij het Startpunt terecht. Voor bepaalde vormen van hulp is een toekenning nodig. Een medewerker van het Startpunt bespreekt met u welke mogelijkheden er zijn. Het Startpunt organiseert ook bijeenkomsten over diverse thema’s die relevant kunnen zijn als u zelf of in uw directe omgeving te maken heeft met iemand met dementie. Op de agenda en sociale media ziet u welke activiteiten er op de planning staan.

Case-managers van Dementie Gelderse Vallei

Wilt u advies en begeleiding bij dementie? Schakel dan een case-manager dementie in. Deze persoonlijk begeleider helpt u bij het organiseren en coördineren van de juiste zorg en het omgaan met de gevolgen van dementie. U vraagt deze begeleiding aan via uw huisarts of rechtstreeks.  Zij kunnen u bijvoorbeeld ondersteunen bij het inzetten van zorg voor een goede dagindeling en de omgang met dementie. Het doel is dat u zoveel mogelijk de regie over uw leven behoudt en zo lang mogelijk thuis blijft wonen.

Informatie

 • Telefoon:                     088-605 0500
 • Wanneer:                    werkdagen van 09.00-17.00 uur
 • Email:                          info@dementiegeldersevallei.nl
 • Website:                     www.dementiegeldersevallei.nl

Mantelzorg Wageningen

Zorgt u een lange tijd voor iemand met dementie? Is dat een familielid, vriend of een goede kennis of buur. Dan bent u een mantelzorger. Bij Mantelzorg Wageningen kunt u terecht voor informatie en advies over het zorgen voor uw naaste en het zorgen voor uwzelf. Mantelzorg Wageningen organiseert ook diverse cursussen, gespreksgroepen en bijeenkomsten. Ook komt er regelmatig een nieuwsbrief uit met interessante informatie. Bent u nog niet aangemeld als mantelzorger? Neem dan contact op. Mogelijk heeft u als mantelzorger ook recht op het mantelzorgcompliment. Dit is een jaarlijkse waardering voor mantelzorgers.

Informatie

Odensehuis

Het Odensehuis is een Ontmoetings- en informatiecentrum voor mensen met geheugenklachten, beginnende dementie en hun naasten. U kunt binnenlopen voor een kop koffie, een vraag, advies of om mee te doen aan de activiteiten.

Informatie

 • Openingstijden:         maandag tot en met donderdag van 10.00-16.00 uur. Er is een inloopochtend op de eerste zondag van de maand van 11.00-13.00 uur.
 • Adres:                         Hesselink van Suchtelenweg 6B, Wageningen
 • Telefoon:                    0317 410 194 of 06-43 890 432.
 • E-mail:                        post@odensehuisgelderland.nl.
 • Website:                     www.odensehuisgelderland.nl 
 • Facebook:                  @Odensehuis_Gld
 • Twitter:                       @Odensehuis_Gld

 

Alzheimer-telefoon

De Alzheimertelefoon biedt hulp en advies bij dementie via de telefoon. Heeft u een vraag over de zorg voor uw naaste of heeft u behoefte aan een luisterend oor? Bel dan de gratis AlzheimerTelefoon. U kunt een terugbelverzoek achterlaten. De lijn wordt vaak gebeld door mensen die voor hun naaste met dementie zorgen en door mensen die zelf dementie hebben. Naast antwoorden, voorziet de AlzheimerTelefoon in een luisterend oor.

Meer informatie

 • Wanneer:                    dagelijks van 09.00-23.00 uur
 • Telefoon:                     0800-5088.

Zoeken