Informatie en advies

De huisarts

Als u denkt dat er meer aan de hand is met uw geheugen of dat van uw naaste, maak dan een afspraak bij uw huisarts. De huisarts kan onderzoek doen, een diagnose stellen of doorverwijzen naar de geheugenpolikliniek . Of naar een geriater voor verder onderzoek en diagnostiek.

Startpunt

Heeft u hulp nodig? Zoals bijvoorbeeld begeleiding thuis of dagbesteding? Dan kunt u terecht bij het Startpunt. Voor sommige vormen van hulp is een toekenning van de gemeente nodig. Een medewerker van het Startpunt praat met u over de mogelijkheden. Het Startpunt organiseert ook bijeenkomsten over verschillende onderwerpen. Soms ook over onderwerpen die gaan over dementie. Op de agenda en sociale media wordt dit aangegeven

Case-managers dementie

Wilt u advies en begeleiding bij dementie? Een case-managers dementie helpt u bij het organiseren van de juiste zorg. Ook steunt de case-manager dementie u, hoe u het beste kunt omgaan met dementie. U vraagt een case-manager rechtstreeks aan of via uw huisarts.  Met hulp van een case-manager houdt u zelf de leiding over uw leven. Zolang dat natuurlijk kan. En u blijft zo lang mogelijk thuis wonen.

Informatie

 • Telefoon:                     088-605 0500
 • Wanneer:                    werkdagen van 09.00-17.00 uur
 • Email:                          info@dementiegeldersevallei.nl
 • Website:                     www.dementiegeldersevallei.nl

Mantelzorg Wageningen

Zorgt u een lange tijd voor iemand die u kent met dementie? Dan bent u dus mantelzorger. Mantelzorg Wageningen helpt u verder met informatie en advies en het regelen van zorg.

Cursussen gespreksgroepen
Mantelzorg Wageningen geeft ook verschillende cursussen, gespreksgroepen en bijeenkomsten.

Nieuwsbrief
Er komt een nieuwsbrief uit met informatie voor mantelzorgers. Bent u nog niet aangemeld hiervoor? Neem dan contact op.

Mantelzorgcompliment
Misschien heeft u als mantelzorger ook recht op het mantelzorgcompliment. Dit is een jaarlijkse waardering voor mantelzorgers.

Informatie

Odensehuis

Het Odensehuis is een centrum voor ontmoeting en informatie. Speciaal voor mensen met geheugenklachten, beginnende dementie en hun naasten. U kunt binnenlopen voor een kop koffie, een vraag of voor advies. Of om mee te doen met activiteiten.

Informatie

 • Openingstijden:          maandag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 uur.
 • Adres:                         Hesselink van Suchtelenweg 6B, Wageningen
 • Telefoon:                    0317-358711 of 06-43 890 432.
 • E-mail:                        post@odensehuisgelderland.nl.
 • Website:                     www.odensehuisgelderland.nl
 • Twitter:                       @Odensehuis_Gld

Alzheimer-telefoon

De Alzheimertelefoon geeft  hulp en advies via de telefoon. Er  wordt vaak naar toe gebeld door mensen die voor hun naaste met dementie zorgen. Of door mensen die zelf dementie hebben. Naast antwoorden op de vragen, biedt de AlzheimerTelefoon een luisterend oor.

Meer informatie

 • Wanneer:                    dagelijks van 09.00-23.00 uur
 • Telefoon:                     0800-5088.