Gespreksgroepen en cursussen bij dementie

Zoekt u contact met lotgenoten, een cursus of gespreksgroep? In Wageningen is een breed aanbod aan cursussen en gespreksgroepen op het gebied van dementie. In een gespreksgroep of een cursus krijgt u praktische tips aangereikt. U wisselt ervaringen uit met andere deelnemers.

Gespreksgroep voor mensen met beginnende dementie

Deze gespreksgroep/cursus is bedoeld voor mensen die in een beginstadium dementie en die de behoefte en de mogelijkheid hebben om over hun ziekte met ‘lotgenoten’ te praten. Dit aanbod geldt als er voldoende deelnemers zijn en wordt georganiseerd vanuit Dementie Gelderse Vallei.

Informatie:

  • Telefoon:                     088-605 0500

Gespreksgroep voor naasten

Wilt u deelnemen aan een gespreksgroep voor naasten? U kunt in deze kleine groep ervaringen en suggesties uitwisselen. Deze gespreksgroep wordt georganiseerd door een ervaringsdeskundige van Mantelzorg Wageningen. Kijk op de website wanneer deze gespreksgroep start.

Meer informatie

  • Telefoon:                     0317-468 818 of 06-23 031 648
  • Email:                          mantelzorgwageningen@solidez.nl
  • Website                       http://www.solidez.nl/mantelzorg/

Cursus Omgaan met veranderend gedrag

Dit is een cursus van vier avonden/middagen voor naasten van mensen met dementie. Deze cursus wordt georganiseerd vanuit Mantelzorg Wageningen. In de cursus wordt ingegaan om veranderend gedrag van uw naaste. Er wordt aandacht besteed aan hoe u goed voor u zelf kunt zorgen, zonder dat u overbelast raakt.

Meer informatie

  • Waar                            Mantelzorg Wageningen
  • Telefoon:                    (0317) 468 818/ 06-23031648.
  • Email:                          mantelzorgwageningen@solidez.nl.

Telefonische coaching

Dementelcoach  biedt telefonische hulp aan de mantelzorgers van mensen met dementie. Dit kan in een eenmalig gesprek of in een traject van circa 10 gesprekken met een vaste coach. U kunt Dementelcoach inschakelen zodra de diagnose dementie is gesteld, of in een latere fase. U bepaalt het moment waarop u ondersteuning wilt. Aan de telefonische coaching van de Dementelcoach zijn voor mantelzorgers geen kosten verbonden.

Meer informatie

  • Telefoon:                    0800-022 8077
  • Email:                         info@dementelcoach.nl.

 

Zoeken