Leren werken met DigiD? Wij helpen u!

De digitalisering is niet meer weg te denken. Ook alles wat met burgers en overheid te maken heeft gaat richting digitaal. Niet iedereen is daar even bedreven in. Daarom start de bblthk met gratis cursussen 'Werken met de e-overheid' voor inwoners van Wageningen. Tijdens de cursus wordt geleerd en geoefend in het gebruik van DigiD, uw persoonlijke digitale toegang tot bijvoorbeeld mijnoverheid, de gemeente, de belastingdienst, het UWV en uw pensioenoverzicht. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur, die in principe altijd op een maandagmiddag of –avond plaatsvinden.

Aanmelden

U kunt zich opgeven via een aanmeldformulier op de website van de bblthk. In de bblthk zijn ook papieren aanmeldformulieren verkrijgbaar.

Andere data

Kunt u niet op de aangegeven data? Later in het jaar zullen er meer cursussen plaatsvinden. Op de website van de bblthkk worden de nieuwe data bekendgemaakt. 

Voorkennis

De cursus is bedoeld voor inwoners van Wageningen die met de basisfuncties van internet vertrouwd zijn:  werken met toetsenbord en muis, en het gebruik van e-mail.

Onvoldoende internet-vaardig?

Dan bestaat de mogelijkheid om aan de slag te gaan met Klik & Tik. Klik & Tik is een oefenprogramma dat je thuis kunt doen. Via filmpjes bekijk je de eenvoudige uitleg over de werking van  het toetsenbord, het e-mailen en internetten. Daarna kun je aan de slag met praktische oefeningen. Liever in groepsverband met Klik & Tik aan de slag? Bij voldoende belangstelling wordt er een cursus in de bblthk gegeven. Interesse? Laat het de bblthk weten! Telefoon: (0317) 41 33 52.

Zoeken