Wonen via de Woningstichting

U kunt in Wageningen een woning huren van de Woningstichting. Naast gewone huurwoningen, verhuurt de Woningstichting ook woningen op maat voor ouderen. Op hun website vindt u het aanbod aan huurwoningen, http://www.dewoningstichting.nl/
In de  video “ Doorstroming van senioren” van de Woningstichting krijgt u informatie over de seniorencomplexen .

Seniorenwoningen

Seniorenwoningen zijn woningen voor mensen van 65 jaar en ouder. Meestal hebben deze woningen extra aanpassingen, zoals beugels aan de muur of een lift in het gebouw. Soms hebben seniorenwoningen aanvullende voorzieningen in de vorm van een huismeester, georganiseerde activiteiten, gemeenschappelijke ruimten en aansluiting op een alarminstallatie en dergelijke.

Wonen PLUS

Wonen PLUS legt de nadruk op zelfstandig wonen waarbij ontmoeten, veiligheid en welzijn centraal staan. Bij deze woningen is zorg gegarandeerd wanneer u dat nodig heeft. Deze zorg op maat kan geleverd worden dankzij samenwerking met zorgondernemer Opella. Wonen PLUS is bestemd voor mensen vanaf 65 jaar die zelfstandig kunnen en willen wonen. In Wageningen geldt dit voor het gebouw Torckdael.

Wijze van inschrijven

Als u een woning bij de Woningstichting wilt huren, dan moet u zich inschrijven via www.huiswaarts.nu. De woningen worden verhuurd op basis van opgebouwde inschrijftijd. Dus hoe langer u staat ingeschreven, hoe sneller u voor een woning in aanmerking komt. U dient zelf vis huiswaarts.nu in de gaten te houden welke woningen er beschikbaar komen voor verhuur. Wekelijks komen daar de woningen op te staan die te huur worden aangeboden. U kunt dan door middel van uw inloggegevens, die u ontvangen heeft van huiswaarts.nu zelf reageren. Heeft u zelf geen computer, dan kunt u bij de Woningstichting terecht om het aanbod te bekijken en eventueel te reageren. Een medewerker van de Woningstichting kan u hierbij helpen.

Seniorenmakelaarsproject Woningstichting

Heeft u een eengezinswoning of een appartement van de Woningstichting en bent u senior? Dan kunt u aanmerking komen voor bemiddeling naar een seniorenwoning van de Woningstichting met behoud van de huidige huur voor zolang die boven de 420/maand ligt.  Er kunnen geen woningen met een lagere huurprijs dan € 420,- aangeboden worden. Er moet rekening gehouden worden met een langere wachttijd dan 6 maanden. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij mw. J. Annema van de Woningstichting,dagelijk telefonisch spreekuur van 9.00 uur tot 10.00 uur, via 0800 – 0317. U kunt haar ook rechtstreeks bereiken via telefoonnummer (0317) 471 684, via e-mail: ja@dewoningstichting.nl of via Twitter @jacqindebuurt.

Meer informatie

Kijkt u dan eens op www.dewoningstichting.nl of op de website van zorgonderneming Opella: www.opella.nl.  U kunt ook contact opnemen met een verhuurmakelaar van de Woningstichting via tel. 0800-0317.

 

Zoeken