Wonen via de Woningstichting

U kunt in Wageningen een woning huren via de Woningstichting. Naast gewone huurwoningen, verhuurt de Woningstichting ook woningen op maat voor senioren. Op de website van de Woningstichting vindt u het aanbod aan huurwoningen.

Video

In de 'video ''Doorstroming van senioren” van de Woningstichting krijgt u informatie over de verschillende seniorencomplexen .

Seniorenwoningen

Seniorenwoningen zijn woningen voor mensen van 65 jaar en ouder. Meestal hebben deze woningen extra aanpassingen, zoals beugels aan de muur of een lift in het gebouw. Soms hebben seniorenwoningen aanvullende voorzieningen in de vorm van een huismeester, georganiseerde activiteiten, gemeenschappelijke ruimten en aansluiting op een alarminstallatie en dergelijke.

Wonen PLUS

Wonen PLUS legt de nadruk op zelfstandig wonen waarbij ontmoeten, veiligheid en welzijn centraal staan. Bij deze woningen is zorg gegarandeerd wanneer u dat nodig heeft. Deze zorg op maat kan geleverd worden dankzij samenwerking met zorgondernemer Opella. Wonen PLUS is bestemd voor mensen vanaf 65 jaar die zelfstandig kunnen en willen wonen. In Wageningen geldt dit voor het gebouw Torckdael.

Inschrijven

Wilt u een sociale huurwoning woning van de Woningstichting huren? Dan moet u zich inschrijven via huiswaarts.nu. De woningen worden verhuurd op basis van opgebouwde inschrijftijd. Dus hoe langer u staat ingeschreven, hoe sneller u aan de beurt bent.

Reageren

U dient zelf via huiswaarts in de gaten te houden welke woningen er beschikbaar komen voor verhuur. Wekelijks komen daar de woningen op te staan die te huur worden aangeboden. U kunt dan door middel van uw inloggegevens, die u ontvangen heeft, zelf reageren. Heeft u zelf geen computer? Dan kunt u bij de Woningstichting terecht om het aanbod te bekijken en eventueel te reageren. Een medewerker van de Woningstichting kan u hierbij helpen.

Seniorenmakelaarsproject Woningstichting

Heeft u een eengezinswoning of een appartement van de Woningstichting en bent u senior? Dan kunt u aanmerking komen voor bemiddeling naar een seniorenwoning van de Woningstichting met behoud van de huidige huur. Uw huidige huur moet boven de €420 per maand liggen. Meer informatie? Neem contact op met mw. J. Annema van de Woningstichting,dagelijk telefonisch spreekuur van 9.00 uur tot 10.00 uur  via telefoonnummer (0317) 471 684, via e-mail: ja@dewoningstichting.nl of via Twitter @jacqindebuurt.

Meer informatie

Kijkt u dan ook eens op de website van de Woningstichting op de website van zorgonderneming Opella.  U kunt ook contact opnemen met een verhuurmakelaar van de Woningstichting via tel. 0800-0317.

Zoeken