Hulp juridisch, administratie, financiën

Inkomensbrigade

De inkomensbrigade helpt mensen bij het invullen van formulieren en bij het aanvragen van voorzieningen of tegemoetkomingen. U vindt de Inkomensbrigade in het Stadskantoor van de gemeente Wageningen, Olympiaplein 1 Wageningen. Tel. (0317) 49 24 50.

Sociaal Raadslieden Wageningen

Sociaal Raadslieden is deskundig op sociaaljuridisch en financieel gebied. De raadslieden geven informatie en advies en ze verlenen hulp bij problemen met inkomen, uitkering, voorzieningen, belasting, toeslagen, schulden, beslagvrije voet, enz. De dienstverlening is vertrouwelijk en is gratis voor inwoners van Wageningen.

Spreekuren

Telefonisch: maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 10.00 uur. Op afspraak: maandag, dinsdag en donderdag. Om een afspraak te maken belt u naar:

  • Telefoon: (0317) 46 88 30 (dagelijks tot 12.00 uur).
  • Adres: Rooseveltweg 408h,
  • 6707 GX Wageningen
  • E-mail sr@solidez.nl

Juridisch loket

U kunt voor juridisch advies ook terecht bij het Juridisch Loket   telefoon 0900-80 20.

Schuldhulpverlening

Als u schulden heeft, kunt u hulp krijgen van de schuldhulpverlening.

Kortdurende hulp administratie

Voor hulp bij uw (financiële) Thuisadministratie kunt u terecht bij: Humanitas Nederrijn Thuisadministratie Wageningen. De duur van de ondersteuning is maximaal één jaar.

Langdurige hulp administratie

Stichting Welzijn Ouderen Arnhem (SWOA), bereikbaar elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur

ISOFA-Wageningen

Belasting invulhulp

Elk jaar staan belasting invulhulpen van de ouderenbonden klaar om u te helpen bij het invullen van de belastingaangifte. Zij controleren ook uw lopende huur- en zorgtoeslagen op juistheid. De voorwaarden voor deze toeslagen veranderen namelijk vaak. Ze zorgen ervoor dat eventueel noodzakelijke wijzigingen in deze toeslagen op tijd worden ingediend bij de Belastingdienst om te voorkomen dat u teveel ontvangt en misschien moet terugbetalen. Om deel te nemen aan het belastingproject van de ouderenbonden bent u lid van een ouderenbond, of bereid om lid te worden. De invulhulpen zijn vrijwilligers. De ouderenbonden vragen een vergoeding van € 12,- voor de gemaakte onkosten.

Aanmelden

Nieuwe klanten kunnen zich melden bij het Startpunt. Heeft u al eerder gebruik gemaakt van de belasting invulhulp dan wordt er contact met u opgenomen.

 

Zoeken