Personenalarmering

U ben ouder en misschien slecht ter been? Of u heeft gezondheidsproblemen waardoor u meer risico's loopt? Wat als er dan iets onvoorziens gebeurt en u heeft hulp nodig en u kunt niet bij de telefoon komen? Daarvoor is er personenalarmering.

Wat is het

Deze alarmeringssystemen zijn er in verschillende vormen. Het meest bekend is het alarmsysteem waarmee u bij een calamiteit op een alarmknop drukt en in contact komt met de centrale waarop u bent aangesloten. De alarmcentrale schakelt dan indien nodig uw contact personen of professionele opvolging in.  Zij komen dan naar u toe om eventueel hulp te bieden. Deze vorm van alarmering regelt u onder  onder andere via een thuiszorgorganisatie

Mogelijkheden

Eigen contactpersonen;
Indien u familie, vrienden of kennissen in de buurt heeft wonen, kunt u gebruik maken van contactpersonen. U kunt uw contactpersonen een sleutel geven waardoor zij bij u naar binnen kunnen bij een melding.

Professionele opvolging;
Als u geen contactpersonen heeft, kunt u gebruik maken van professionele opvolging. Dat betekent dat een zorgorganisatie wordt ingeschakeld na een melding. U krijgt dan een sleutelkluisje aan de deur zodat de verzorgende naar binnen kan. Voor professionele opvolging worden extra kosten in rekening gebracht.

Organisaties

Er zijn in Wageningen meerdere organisaties die alarmering voor u kunnen regelen. Bij sommige aanbieders wordt korting gegeven als u lid bent van de ledenvereniging. In uw woning wordt een alarmsysteem aangebracht waarbij u zelf kunt kiezen wie er gealarmeerd wordt. Deze organisaties bieden ook professionele opvolging.

  • Solidez, telefoon (0317) 46 77 11
  • Opella, telefoon (0318) 75 22 22
  • Icare, telefoon 0900 88 33
     

Overige mogelijkheden

Zoekt u alarmering die u kunt gebruiken als u de deur uitgaat? Via de website hulpmiddelenwijzer  of bijvoorbeeld Wuzzialert leest u welke mogelijkheden er nog meer zijn.

Zoeken