Personenalarmering

Sommige ouderen zijn bang om alleen thuis te blijven of wonen met een erg hulpbehoevende partner. Wat als er dan iets onvoorziens gebeurt en u heeft hulp nodig en u kunt niet bij de telefoon komen? Daarvoor is er personenalarmering. Deze alarmeringssystemen zijn er in verschillende vormen. Het meest bekend is het alarmsysteem waarmee u bij een calamiteit op een alarmknop drukt en in contact komt met de centrale waarop u bent aangesloten. De alarmcentrale schakelt dan indien nodig uw contact personen of professionele opvolging in.  Zij kunnen dan naar u toekomen om eventueel hulp te bieden. Deze vorm van alarmering kunt u onder andere via een thuiszorgorganisatie regelen.  Er zijn in Wageningen meerdere organisaties die alarmering voor u kunnen regelen. Bij sommige aanbieders wordt korting gegeven als u lid bent van de ledenvereniging. In uw woning wordt een alarmsysteem aangebracht waarbij u zelf kunt kiezen wie er gealarmeerd wordt:

 • Eigen contactpersonen;

Indien u familie, vrienden of kennissen in de buurt heeft wonen, kunt u gebruik maken van contactpersonen. U kunt uw contactpersonen een sleutel geven waardoor zij bij u naar binnen kunnen bij een melding.

 • Professionele opvolging;

Als u geen contactpersonen heeft, kunt u gebruik maken van professionele opvolging. Dat betekent dat een zorgorganisatie wordt ingeschakeld na een melding. U krijgt dan een sleutelkluisje aan de deur zodat de verzorgende naar binnen kan. Voor professionele opvolging worden extra kosten in rekening gebracht.

Aanbieders personenalarmering voor in huis

  • Solidez, telefoon (0317) 46 77 11
  • Opella, telefoon (0318) 75 22 22
  • Icare, telefoon 0900 88 33

Deze organisaties bieden ook professionele opvolging.
 

Overige mogelijkheden voor alarmering

Er is voor ouderen bijvoorbeeld ook de mogelijkheid voor alarmering buitenshuis. Via de website www.hulpmiddelenwijzer.nl kunt u lezen over de mogelijkheden en de diverse doeleinden waarvoor dit gebruikt kan worden.

Zoeken