Ouderenwerk Solidez

Bent u op zoek naar een gezellige plek om anderen te ontmoeten en/of actief te zijn? Solidez organiseert en ondersteunt een groot aantal cursussen en activiteiten, specifiek voor senioren.

Waar

De activiteiten vinden oa plaats in onze huizen van de wijk, maar ook op veel andere plekken in de stad. Zoals de Buurtse Bocht, de Akeleihof, Tuindorp, Pieter Pauw (Vilente), Torckdael (opella), de Roosebrink, enz.).

Wat

Er zijn diverse activiteiten op het gebied van ontmoeting en gezelligheid (bijvoorbeeld kom-lunchen in Ons Huis), creatieve activiteiten (bijvoorbeeld creatief met bloemen, quilten), en sportieve activiteiten (country-line dans, bodyfit). Naast de meer terugkerende activiteiten in de gids worden er regelmatig ook extra (eenmalige) activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld op initiatief van senioren zelf, of passend bij een thema(week). Voor deze activiteiten worden aparte flyers posters gemaakt en ze worden vermeld in de lokale weekbladen.

Huizen van de Wijk

Naast de activiteiten kunt u in de huizen van de wijk altijd gewoon binnen lopen voor een kop koffie, een praatje en een krantje. Vanuit elk huis van de wijk werkt een sociaal werker met speciale aandacht voor senioren. Hier kunt u terecht met allerlei vragen en wensen bijvoorbeeld:

  • U wilt u graag iets ondernemen, maar weet u niet precies wat het beste bij u past
  • U voelt zich (wel eens) eenzaam en wil daar wat aan doen
  • U wilt meer weten over vervoersmogelijkheden
  • U wilt een klusje gedaan hebben, maar krijgt dit niet voor elkaar
  • Kortom vragen op het gebied van wonen, welzijn, gezondheid, zorg, financien enz.

Contact

Kunt u niet zelf naar ons toe komen? Dan komen de ouderenwerkers graag naar u!

 

 

Zoeken