IkPas! Zet uw alcoholgebruik 40 dagen stop

Logo IkPas campagne

Zet uw alcoholgebruik 40 dagen stop. Doe mee aan IkPas!

Op woensdag 26 februari start de 40 dagen actie van IkPas. Ik Pas is een succesvolle landelijke actie waarmee afgelopen jaren deelnemers hun alcoholgebruik op pauze zetten. Tijdelijk het alcoholgebruik op pauze zetten, zorgt ervoor dat u zicht houdt op de functie van alcohol in uw leven. Het zorgt er ook voor dat veel deelnemers zich op langere termijn beter voelen en minder alcohol drinken. Iedereen die wil meedoen, kan zich aanmelden via ikpas.nl/inschrijven.

Wat levert IkPas op?

Mensen die de afgelopen jaren meededen aan IkPas, merken verschillende positieve effecten van het op pauze zetten van hun alcoholgebruik. Het bespaart geld, je krijgt een betere huid maar belangrijker is het positieve effect op hoe mensen zich voelen. Niet alleen tijdens de campagne: meer dan de helft van de deelnemers voelde zich ook na zes maanden lichamelijk én mentaal fitter. Bovendien sliep bijna 45% structureel beter. Uitgebreide informatie over de resultaten staan op www.ikpas.nl.

Wanneer loopt de actie?

IkPas is een jaarlijks terugkerende actie, die wordt georganiseerd door Stichting Positieve Leefstijl met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Tweemaal per jaar vindt deze landelijke actie plaats. De 40 dagen actie loopt van 26 februari 2020, de dag na carnaval, tot en met de zondag voor Pasen. Ook bij de start van het nieuwe jaar is er een actie. Dit is de 30 dagen variant.