Zet een streep door discriminatie

Op 2 september startte de landelijke campagne Zet een streep door discriminatie. Iedereen kan te maken krijgen met discriminatie.

 

Bijvoorbeeld omdat je een beperking hebt, vanwege je leeftijd, vanwege je seksuele voorkeur of vanwege je huidskleur. Iedereen heeft vooroordelen. Daardoor kan het ook gebeuren dat je anderen onbedoeld discrimineert. Omdat discriminatie zo ingrijpend is, staat in Artikel 1 van de Nederlandse Grondwet dat alle mensen in gelijke gevallen gelijk behandeld moeten worden. En dat discriminatie verboden is.

 

Schadelijke gevolgen

Mensen die gediscrimineerd worden, kunnen zich aangetast voelen in hun menselijke waardigheid. Op het werk leidt discriminatie tot slechte prestaties, ziekteverzuim en uitval van personeel. Discriminatie verstoort de saamhorigheid in de buurt en de sfeer op school. Het heeft dus niet alleen schadelijke gevolgen voor individuen, maar ook voor de samenleving als geheel.

 

Meld discriminatie

Heeft u zelf te maken met discriminatie of komt u in uw omgeving discriminatie tegen? Neem dan contact op met de stichting Art.1 Gelderland Midden, tel. 026 37 72 333
Telefonische bereikbaarheid: ma, di, do: 10:00 tot 16:00 uur
Tel. 0900-2 354 354 (10 ct/pm)

http://www.art1gelderlandmidden.nl/

 

Ook kunt u een klacht indienen bij balie Publiekszaken.

De klacht wordt behandeld door medewerkers van art. 1 Gelderland Midden.
Adres: balie Publiekszaken, postbus 1, 6700 AA Wageningen, Tel. (0317) 49 24 50
Het mailadres is gemeente@wageningen.nl

Het loket is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.30 tot 12.30 uur.

 

Startpunt Wageningen zet een streep door discriminatie. U ook?

 

 

Startpunt Wageningen zet een streep door discriminatie

 

 

Zoeken