Welkom winkel Wageningen open

Het Rode Kruis heeft een Welkom Winkel in Wageningen. Via deze winkel kan men spullen brengen voor vluchtelingen. Het Rode Kruis zorgt verder voor de distributie naar het asielzoekerscentrum.

 

Vooral behoefte aan mannenschoenen en –kleding
De Welkom Winkel in Wageningen is gevestigd in een WUR-opslagloods op Industrieweg 34 en zal voorlopig geopend zijn op maandagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur en woensdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur. Op dit moment is er veel behoefte aan herenschoenen in de maten 38 tot en met 42, -broeken maat S tot en met L en –ondergoed, alle winterjassen en warme truien maat XS tot en met L en platte damesschoenen, maar ook kledinghangers voor in de winkel zelf. Via de site http://www.hulpvoorvluchtelingen.nl/ wordt aangegeven aan welke spullen behoefte is. Kleding die op dit moment niet direct nodig is, wordt verstrekt aan de lokale Kledingbank of aan het Leger des Heils voor landelijke verspreiding.

 

Vrijwilligerswerk doen

Wilt u zich als vrijwilliger inzetten, dan kun u uzelf online registeren bij ‘Ready2Help.nl ’ of u melden bij het ‘Vrijwilligers centrum Wageningen'. Kijk ook even bij ‘Stichting Vluchtelingenwerk Oost-Nederland’ en ‘Vluchtelingen Onder Dak’, waar u nog meer kunt helpen.

 

Giro 6868
Vluchtelingen komen aan zonder bezittingen en zijn na een heftige reis vaak getraumatiseerd. Hulp voor deze mensen is hard nodig. Het Rode Kruis vindt het hartverwarmend dat het Nederlandse publiek meeleeft met vluchtelingen, maar benadrukt dat een financiële bijdrage ook heel effectief is. Ze roept daarom de Nederlanders op de vluchtelingen vooral ook financieel te ondersteunen op Giro 6868.

 

Samenwerking

De Welkom Winkel Wageningen is een samenwerkingsproject tussen Rode Kruis afdeling Renkum-Wageningen, Studentendesk Rode Kruis Wageningen, Gemeente Wageningen, Wageningen Universiteit, Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, Kledingbank Wageningen, Leger des Heils Valleistreek en Sympany.

 

Zoeken