Programma Week van de Opvoeding

4 t/m 10 oktober 2021| Tijdens de landelijke Week van de Opvoeding zijn er in Wageningen verschillende activiteiten die ouders en kinderen samen kunnen doen. Het thema van deze week, ‘Vertel eens’. In gesprek gaan met je kind en je ervaringen delen met andere opvoeders en professionals kan heel goed tijdens de verschillende activiteiten.

Foto Week van de OpvoedingAlle gezinsactiviteiten zij gratis en zonder aanmelding te bezoeken. Bij het bezoek aan de 1e activiteit krijg je een strippenkaart met de activiteiten daarop mee. Hiermee heb je zaterdag 9 oktober met je gezin gratis toegang tot Speeltuin Tuindorp.

Er zijn ook 2 gratis workshops speciaal voor ouders/opvoeders. Hier krijg je tips aangereikt hoe je ook in lastige situaties in contact blijft met je kind. Voor de workshops is aanmelding noodzakelijk. 

Overzicht activiteiten

Stoepkrijten met verrassing

Maak samen met je kind de mooiste stoepkrijt-creatie. Alles mag, zolang je maar buiten op de stoep rondom ‘t Palet tekent. Als je je bij het Startpunt meldt, staat je een leuke verrassing te wachten. Ouders en kinderen t/m 12 jaar zijn van harte welkom. 

Wanneer en waar

Maandag 4 oktober tot en met donderdag 7 oktober van 9.00-17.00 uur en vrijdag 8 oktober van 9.00-13.00 uur, Startpunt, Rooseveltweg 408a.

Spelen met taal

In de bblthk kan je spelen met taal. Ga aan de slag met een puzzel of met taalspelletjes. Leuk en leerzaam tegelijk. Ouders en kinderen van 4-6 jaar zijn van harte welkom. Voor de jongere kinderen is er een kleurplaat.

Wanneer en waar

Maandag 4 oktober t/m vrijdag 8 oktober van 12.00-17.30 uur, de bblthk, Stationsstraat 2.

Koken in de Pomhorst

Samen met je kind de lekkerste dingen maken. Wat is er leuker om het samen te maken en op te eten. Ouders en kinderen t/m 12 jaar zijn welkom. Aanmelden is niet nodig. 

Wanneer en waar

Maandag 4 oktober van 15.00-16.30 uur Huis van de Wijk, de Pomhorst, Pomona 562.

Workshop 'Positief opvoeden & een fijne partnerrelatie' (geannuleerd)

Een workshop voor ouders en opvoeders met ervaringen en tips hoe je kinderen opgroeien in een fijne en veilige sfeer en voor een positief boost in je relatie. Voor ouders/opvoeders van kinderen t/m 12 jaar. Lees hier meer informatie 

Wanneer en waar

Maandag 4 oktober van 20.00-21.30 uur (inloop vanaf 19.45 uur), Startpunt, Rooseveltweg 408a.

Voorlezen

Wat is het toch heerlijk om even niks te hoeven. Alleen even samen luisteren naar een mooi verhaal. Vond je het spannend, grappig, mooi, zielig en waarom? Ouders en kinderen van 2-4 jaar zijn welkom. 

Woensdag 6 oktober van 9.30-10.00 uur, de bblthk, Stationsstraat 2.

Baby en peutercafé

In het café kunnen ouders opvoedervaringen uitwisselen. Je hebt immers kinderen in dezelfde leeftijd. En de kids? Die vermaken zich met elkaar. Ouders en kinderen tot 4 jaar zijn welkom. 

Wanneer en waar

Woensdag 6 oktober van 10.00-11.30 uur, Inloopcentrum, Markt 17.

Dansen en spelen

Lekker in de buitenlucht even losgaan. Samen dansen en spelen. Goed voor de conditie. Voor ouders en kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar.  

Wanneer en waar

Dansen: woensdag 6 oktober van 13.30-14.30 uur
Spelen: woensdag 6 oktober van 15.30-16.30 uur 
Winkel Leger des Heils, Kamerlingh Onnesstraat 2.

Praten met lego robots

Wil jij robottaal leren? Dan kun je namelijk praten met je zelfgemaakte LEGO robot! De bibliotheek heeft een werkplaats voor kinderen van 6 t/m 8 jaar. Ongemerkt, en heel natuurlijk, leer je via een tablet om jouw robot opdrachten te laten doen. 

Wanneer en waar

Woensdag 6 oktober van 16.00-17.00 uur, de bblthk, Stationsstraat 2.

Webinar 'Welkom in Puberland'

Een webinar voor ouders en opvoeders vol informatie over deze dynamische periode in jouw leven en in het leven van je puber. Je krijgt inzicht in wat er in de puberteit gebeurt. Hoe je er als ouders voor je puber kunt zijn. Een webinar over loslaten én begeleiden.

Wanneer en waar

Donderdag 9 oktober van 20.00-21.30 uur  Lees hier meer informatie

Ga je mee naar de speeltuin?

Met je strippenkaart heb de hele middag gratis toegang in Speeltuin Tuindorp. De kinderen spelen lekker met andere kinderen. Er is een workshop waar kinderen de leukste eetbare poppetjes maken. 

Wanneer en waar

Zaterdag 9 oktober van 13.00-17.00 uur, Speeltuin Tuindorp Wageningen, Floralaan 20b.

Organisaties

De volgende organisaties dragen bij aan de organisatie van de Week van de Opvoeding: de bblthk, Solidez Welzijn, Buurtgezinnen, Leger des Heils, Balance Buddy, Coaching de Paardenblik, Buro Nij, Praktijk voor orthopedagogiek Lenie Rake en Startpunt Wageningen.