NIX zonder ID, toon je ID als je alcohol koopt

De gemeente Wageningen, één van de acht gemeenten die meedoet aan het regionale alcoholmatigingsproject FrisValley , doet van 8 tot en met 15 september 2016 mee aan de landelijke campagne NIX zonder ID. Want jongeren die alcohol willen kopen, hebben (nog) lang niet altijd een ID bij de hand. Verstrekkers vragen er ook niet altijd naar. En dat willen we, samen met jongeren, ouders en verstrekkers van alcohol, veranderen. NIX zonder ID.

Schadelijk

Sinds 1 januari 2014 is het verboden om alcohol te verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Ook zijn jongeren onder de 18 jaar strafbaar als ze alcohol bij zich hebben in openbare ruimtes. Bijvoorbeeld in het café, de sportkantine, het park en op straat. Die leeftijdsgrens is er niet voor niks. Alcohol is schadelijk voor de gezondheid, is kankerverwekkend en kan de ontwikkeling van de hersenen van jongeren onder de 24 jaar flink verstoren.

Wat kunnen verstrekkers doen?

Ook verstrekkers van alcohol en tabak kunnen nog veel verbeteren. Consequent vragen naar een ID is nodig om de verkoop van alcohol en tabak aan minderjarigen aan banden te leggen. Het is niet altijd makkelijk om naar een ID te vragen, maar het is in het belang van ons allen om dat juist wel te doen. Want NIX18: dat doen we samen!

Meer informatie

Meer informatie vindt u in de flyer  over NIX.

 

Op logo staat: NIZ zonder ID

 

Zoeken