Inloopspreekuur voor schuldhulpverlening in het Startpunt

Verhuizing inloopspreekuur schulddienstverlening

Vanaf 3 augustus 2015 verhuist het inloopspreekuur schulddienstverlening van het Stadskantoor naar Startpunt Wageningen.  U kunt iedere twee weken ( de even weken) op maandagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur terecht met uw financiële vragen. In de agenda van het Startpunt staan alle data.

 

Inloopspreekuur

 

Tijdens het inloopspreekuur kunt u direct met uw vragen en problemen terecht. Als het mogelijk is, helpen ze u ter plekke. Blijkt dat er meer tijd nodig is om uw problemen aan te pakken, dan maken ze op dat spreekuur een afspraak voor het vervolg. Aan de schulddienstverlening zijn geen kosten verbonden.

Preventie

Voorkom dat u door schulden in de problemen raakt. Heeft u schulden en heeft u problemen met afbetalen? Zorg ervoor dat het niet erger wordt. Om financiële problemen te voorkomen, kunt u bijvoorbeeld geholpen worden bij het inzichtelijk maken van inkomsten en uitgaven. Dit is de hulp bij de thuisadministratie. U kunt ook geholpen worden bij het aanvragen van toeslagen zoals de zorg- en huurtoeslag. Met deze toeslagen wordt uw inkomen hoger en het risico op financiële problemen kleiner.

 

Samenwerking

 

In het startpunt werken verschillende organisaties samen op het gebied van wonen, zorg, financiën, werk en opvoeding. Schulden zijn vaak het gevolg van meerdere problemen. Door de samenwerking van verschillende organisaties op één punt, Startpunt Wageningen,  kunt u beter en sneller geholpen worden.

 

Zoeken