Heeft u vragen over scheiden? Het Digitaal Scheidingsloket helpt u verder

Tijdens een scheiding komt er veel op u af. Wat moet u regelen? Waar vindt u de goede informatie? En wie is er voor u en uw kinderen? Er moet van alles geregeld worden. En er verandert veel.
Het is belangrijk dat u gelijk in gesprek kan over uw vragen, zorgen en verdriet. Dat kan bij het Digitaal Scheidingsloket dat vanaf 1 maart bereikbaar is. Zij wijzen u in de weg. Ook als de scheiding al even geleden is en het niet zo lekker gaat, helpen zij u graag. 

Hoe werkt het?

Het Digitaal Scheidingsloket is een online platform. Het geeft overzicht van alle (praktische) zaken die geregeld moeten worden als u uit elkaar gaat. In het digitale loket werken twee professionele medewerkers met wie ouders en kinderen kunnen chatten en bellen. Hier kunt u al uw vragen kwijt. Een kort contact is mogelijk maar ook één of een paar gesprekken. Misschien helpt een goede tip of advies of een doorverwijzing. Of misschien wilt u dat iemand de tijd neemt om te luisteren naar uw verhaal. Het kan allemaal.

Door wie wordt dit georganiseerd?

Digitaal Scheidingsloket is een idee van de gemeenten in de regio Centraal Gelderland. Hiermee bieden zij ouders, de kinderen, maar ook andere betrokkenen, een helpende hand en een luisterend oor. Door op tijd de goede informatie te geven, wordt vaak voorkomen dat een scheiding uitloopt op een vechtscheiding.

Praktische informatie

• Hulp van het scheidingsloket is gratis voor alle inwoners uit Wageningen.
• Meer informatie en aanmelden kan via de website www.digitaalscheidingsloket.nl