Gespreksgroep voor als je een bijzondere broer of zus hebt

Woon je in een gezin met een bijzondere broer of zus? Bijvoorbeeld met het syndroom van Down, ADHD, een chronische ziekte of een vorm van autisme?

Dat is vast niet altijd gemakkelijk. Hoe is het voor jou dat je broer of zus ‘anders’ is? In de brussengroep kun je erover praten, want daarin zitten allemaal kinderen die een broer of zus hebben met een beperking.

 

Een Brussengroep

De Brussengroep (brus staat voor BRoer en zUS) is bedoeld voor kinderen die een broer of zus hebben met een beperking of ziekte. Door deze beperking gedraagt je broer of zus zich soms anders. Het kan ook zijn dat je broer of zus meer aandacht en zorg nodig heeft. Je broer of zus kan soms heel druk gedrag vertonen, snel ruzie maken of vindt het moeilijk om goed te luisteren of stil te zitten.

 

Voor je broer of zus is het niet gemakkelijk, maar voor jou ook niet. Misschien kan jij ook wel een steuntje in de rug gebruiken. Daarom is er  voor jou een speciale Brussengroep. In de groep zitten maximaal acht kinderen. In de groep praten we maar kijken we ook een film en doen spellen met elkaar. We bespreken hoe het voor jou is dat je broer of zus ‘anders is’.

 

Voor wie is de groep bedoeld?

Ben je tussen de 8 en 12 jaar? Heb je  een broer of zus met een beperking of ziekte? Vind je het soms moeilijk om met je broer of zus om te gaan en wil hierover met anderen praten?  Dan kan je je opgeven voor de Brussengroep.           

 

Voordat de groep begint

Wij nodigen jou en je ouders uit om kennis te maken met de begeleiders van de groep. Tijdens dit gesprek bekijken we of de groep bij je past en kun je vragen stellen over de groep. De groep wordt begeleid door een medewerker van Indigo en een medewerker van MEE Veluwe.

 

Praktisch informatie

Vanaf dinsdag 6 oktober 2015 komen we acht keer bij elkaar. Na de eerste bijeenkomst zullen de volgende bijeenkomsten ook op een dinsdag zijn.  Er is ook een ouderbijeenkomst. Elke bijeenkomst duurt anderhalf uur en start om 15.30 uur. De bijeenkomsten vinden plaats in het Startpunt Wageningen, in gebouw ’t Palet, Rooseveltweg 408a.Er zijn geen kosten aan verbonden.

 

Aanmelden en informatie

Je vader of moeder kan contact opnemen met Indigo via 026-3124483 of via info@indigigelderland.nl .

Zoeken