Gemeentelijke schulddienstverlening

Iedere inwoner van Wageningen kan bij het Startpunt terecht met vragen van financiële aard. Als de situatie dusdanig financieel complex of urgent is, wordt een afspraak gemaakt met het team schulddienstverlening. De ketenpartners, zoals Humanitas, Isofa en SWOA, verzorgen met name het preventieve gedeelte van schulddienstverlening aan inwoners. Het is natuurlijk ook mogelijk om rechtstreeks contact op te nemen met genoemde organisaties, team schulddienstverlening of Sociaal Raadslieden.

 

Openingstijden en inloopspreekuur

Het Startpunt is bereikbaar van maandag 9.00 tot 20.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Het team schulddienstverlening vindt u in het stadskantoor, Olympiaplein 1. Het Stadskantoor is open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 13.00 uur.

 

Spreekuur

Met urgente vragen kunt u naar het inloopspreekuur van het team schulddienstverlening bij het Startpunt: iedere maandag van 13.00 tot 16.00 uur en iedere vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Telefonisch is het team schulddienstverlening bereikbaar via tel. (0317) 49 29 11 (algemeen nummer Stadskantoor).

 

Schulddienstverlening aan (ex-)ondernemers

Uit onderzoek blijkt dat schulddienstverlening aan (ex-)ondernemers meer aandacht behoeft. De schulddienstverlening aan hen is complex en vraagt om een specialistische benadering. Daarom heeft Wageningen samen met de gemeente Ede besloten om de (kosteloze) schulddienstverlening aan (ex-)ondernemers uit te laten voeren door een specialistisch juridisch adviesbureau, Menzing & Partners.

Zoeken