Coronavirus

In de stad Wuhan in China is een uitbraak van een nieuw coronavirus. De meeste patiënten hebben een longontsteking en zijn kortademig. Ook hebben ze koorts. De Chinese autoriteiten onderzoeken op dit moment het virus en de bron van de besmettingen.

Vragen?

Heeft u vragen over het Coronavirus? Veel antwoorden zijn te vinden op de website van het RIVM www.rivm.nl/. Ook kunt u contact opnemen met de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) via telefoonnummer 0800 - 844 60 00.

GGD

In Wageningen wonen veel Chinese studenten. De gemeente Wageningen houdt daarom de ontwikkelingen goed in de gaten. Het heeft hierover regelmatig contact met de GGD. Het advies van de GGD is leidend voor de gemeente. De GGD heeft ook contact met de WUR.

Wat kunnen mensen doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen voorkomen. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Maatregelen

• Was uw handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes

Wanneer moeten mensen telefonisch contact opnemen met de huisarts?

Heeft u koorts en klachten van de luchtwegen en bent u de afgelopen 3 weken in Wuhan geweest? Dan kunt u contact opnemen met de huisarts. De huisarts overlegt met de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst of het nodig is om een onderzoek naar het nieuwe coronavirus te laten doen.