Onafhankelijke cliëntondersteuning is er voor iedereen!

Soms is het fijn als er iemand is die u op weg kan helpen met informatie, advies of ondersteuning. Die samen met u kijkt wat er nodig is om verder te komen, wanneer u bijvoorbeeld vast zit in de complexe zorgwereld. Iemand die de weg kent. Of met u meegaat naar bijvoorbeeld een (keukentafel)gesprek met de gemeente of het Startpunt. En die altijd vanuit uw belang meekijkt. Dit heet onafhankelijke cliëntondersteuning. Iedereen heeft hier recht op. Gratis en zonder doorverwijzing.

Voor wie

Cliëntondersteuning is er voor iedereen met een vraag over bijvoorbeeld leren & werken, samenleven & wonen, opvoeding & ontwikkeling of regelgeving & geldzaken. De onafhankelijke cliëntondersteuner staat naast u en geeft informatie, advies en korte ondersteuning die u helpt zo zelfredzaam mogelijk te zijn en de daarvoor benodigde zorg en ondersteuning te vinden en te krijgen. Een cliëntondersteuner kan ook aanwezig zijn bij het gesprek met de gemeente, het Startpunt of de indicatiesteller van bijvoorbeeld het CIZ.

Door wie

In de gemeente Wageningen biedt MEE Veluwe deze onafhankelijke cliëntondersteuning. De cliëntondersteuners weten veel over leven met beperkingen, zoals (licht) verstandelijke, zintuiglijke of lichamelijke beperkingen. Maar ook over chronische ziekten, niet-aangeboren hersenletsel of bijvoorbeeld autisme. Ook ouderen of bijvoorbeeld mensen met psychische klachten kunnen bij hen terecht.

Meer informatie en contact

  • Klik hier voor meer informatie over onafhankelijke clientondersteuning. Of kijkt op de website van  www.meeveluwe.nl
  • Als inwoner van de gemeente Wageningen kunt u voor gratis, onafhankelijke cliëntondersteuning rechtstreeks contact opnemen met MEE Veluwe via telefoonnummer 055 – 526 92 00 of e-mail wageningen@meeveluwe.nl

Zoeken