Mantelzorg Wageningen

Mantelzorg Wageningen is er voor iedereen die te maken heeft met mantelzorg. U bent mantelzorger als u langer dan drie maanden voor iemand zorgt. Ook kinderen of jongeren kunnen mantelzorger zijn. Bij Mantelzorg Wageningen kunt u terecht net vragen over bijvoorbeeld:

• persoonsgebonden budget
• wettelijke regelingen
• combinatie werk en mantelzorg
• vervangende- of respijtzorg
• ziektebeelden en omgang met het verloop van de ziekte
• vakantiemogelijkheden.

Naast informatie en advies over deze onderwerpen, biedt Mantelzorg Wageningen u een luisterend oor. Voor een persoonlijk gesprek kunt u een afspraak maken, dit kan bij u thuis of op ‘t Palet. Loopt het contact met instanties moeizaam? Als u wilt, behartigt de mantelzorgconsulent uw belangen en kan voor u in de bres springen.

Activiteiten

Er wordt ten minste vier keer per jaar een mantelzorgsalon/café georganiseerd. Hier worden informatie en ervaringen van mantelzorgers gedeeld. Elk jaar wordt er een ‘Dag van de Mantelzorg’ georganiseerd, net als een weekend weg met mantelzorgers(Respijtweekend). Ook biedt Mantelzorg Wageningen verschillende cursussen aan en is er mogelijkheid voor ondersteuning door een gespreksgroep.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de landelijke- en regionale ontwikkelingen en activiteiten van Mantelzorg Wageningen? Laat u zich dan registreren als mantelzorger. U ontvangt dan drie à vier keer per jaar de nieuwsbrief.

Informatie

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Mantelzorg Wageningen, via tel. (0317) 46 88 18, 06- 23 03 16 48 of e-mail: mantelzorgwageningen@solidez.nl . U vindt Mantelzorg Wageningen aan de Rooseveltweg 408, 6707 GX in Wageningen.

 

 

Zoeken