Wonen in Wageningen

Wil je op jezelf gaan wonen en wil je weten welke mogelijkheden er zijn? Dat hangt van diverse factoren af. Ben je student? Dan zoek je misschien een kamer? Heb je een baan en een vast inkomen en zoek je een huur of een koopwoning? Welke mogelijkheden er dan zijn, is afhankelijk van een aantal factoren:

  • je inkomen/hoogte van je uitkering
  • je contract
  • je inschrijftijd bij bijvoorbeeld huiswaarts.nu

Veel jonge mensen beginnen eerst met een huurwoning. Afhankelijk van de situatie heb je dan verschillende mogelijkheden.

Woning huren

Heb je een baan of uitkering en zoek je huisvesting? In Wageningen schrijf je je voor een sociale huurwoning in bij huiswaarts.nu. Sociale huurwoningen hebben een huur van maximaal €710,68 per maand. Je moet minimaal 18 jaar zijn om je in te schrijven. Lees hier de regels voor een sociale huurwoning.  Heb je inkomen boven de €710,68? Misschien kom je dan in aanmerking voor een woning in de vrije sector.

Woning kopen

Voor jongeren is het vaak lastiger om een eerste huis te kopen. Je krijgt vaak niet gelijk een vast contract bij een werkgever. Hierdoor krijg je minder makkelijk een hypotheek. Er gelden strenge leenregels, waardoor je vaak moet beschikken over meer eigen vermogen om een huis te kunnen kopen. Informeer bijvoorbeeld bij je bank welke startersleningen er zijn. Misschien kunnen je ouders garant staan zodat je toch een hypotheek kunt afsluiten. Als je meer informatie wilt over de koop van een woning?  Kijk dan op de website van Vereniging Eigen Huis .

 

 

 

 

 

Zoeken