Wonen in Wageningen

Ben je student? Dan zoek je misschien een kamer? Heb je een baan en een vast inkomen? Zoek je een huur of een koopwoning? Welke mogelijkheden er dan zijn, is afhankelijk van een aantal factoren:

  • je inkomen/hoogte van je uitkering
  • je contract
  • je inschrijftijd

Veel jonge mensen beginnen eerst met een huurwoning. Afhankelijk van de situatie heb je verschillende mogelijkheden.

Woning huren

Heb je een baan of uitkering? In Wageningen schrijf je je voor een sociale huurwoning in bij huiswaarts.nu. Sociale huurwoningen hebben een huur van maximaal €710,68 per maand. Je moet minimaal 18 jaar zijn om je in te schrijven. Lees hier de regels voor een sociale huurwoning.  Heb je inkomen boven de €710,68? Misschien kom je dan in aanmerking voor een woning in de vrije sector.

Woning kopen

Voor jongeren is het vaak lastig om een eerste huis te kopen. Je krijgt vaak niet gelijk een vast contract bij een werkgever. Hierdoor krijg je minder makkelijk een hypotheek. Er gelden strenge regels om te lenen. Je moet vaak meer eigen vermogen (bijvoorbeeld spaargeld) hebben om een huis te kunnen kopen. Informeer bij je bank welke leningen er voor starters zijn. Misschien kunnen je ouders garant staan zodat je toch een hypotheek kunt afsluiten. Wil je meer informatie over de koop van een woning? Kijk op Vereniging Eigen Huis .