Stage

Wanneer je naar school gaat moet je meestal ook een stage volgen. Voor een hbo’er of mbo’ er is dat een beroepsstage. Maar ook op de middelbare school moeten de leerlingen soms een maatschappelijke stage lopen.

Maatschappelijke stage

Een maatschappelijke stage houdt in dat je vrijwilligerswerk doet dit kan op verschillende manieren zo kun je denken aan: ouderen helpen, kinderen op de basisschool lesgeven etc. Een maatschappelijke stage duurt meestal 1-3 dagen.

Links voor maatschappelijke stages in Wageningen:

Beroepsstage

Een beroepsstage duurt meestal een paar maanden, hierbij leer je de beroepswerkzaamheden die betrekking hebben op jouw opleiding.

Links voor beroepsstages:

Tips om te solliciteren

Wanneer je solliciteert voor een stage is een goede sollicitatiebrief en CV heel belangrijk. Daar beoordeelt het bedrijf jou op of ze je wel/niet gaan uitnodigen voor een gesprek. Klik hier  voor tips/uitleg om een goede CV te maken en hier  voor tips/uitleg voor een sollicitatiebrief.

Handig om te weten

  • Begin op tijd met het zoeken naar een stage! Voor je het weet zijn de meeste plekken al weg en loop je dus kans op studievertraging.
  • Wees jezelf tijdens een gesprek, laat zien wat jij kunt en wat jij voor het bedrijf te bieden hebt meer tips voor tijdens een gesprek vind je hier.
  • Zoek naar erkende bedrijven  die je een goede leerplek bieden, je bent er om veel te leren over je opleiding!

 Veel succes met het vinden van een stage!

 

Zoeken