Hulp

Hulp van het Startpunt, jongerenwerker, kindertelefoon

Startpunt

Heb je vragen of wil je advies over jouw situatie? Heb je hulp nodig bij bepaalde zaken? Een medewerker van het Startpunt gaat met je in gesprek en eventueel met je ouders, om jouw vragen te bespreken en je verder te helpen.

Studenten

Als je een opleiding of studie volgt, is daar vaak de mogelijkheid voor ondersteuning. Informeer hierover bij je decaan of studentenpsycholoog. Welke mogelijkheden er zijn, verschilt per opleiding.

Jongeren Informatie Punt (jip)

Soms heb je vragen die je liever niet met je ouders, je vrienden of je leraar wilt bespreken. In dat geval kun je terecht bij het Jongeren Informatie Punt (jip). Het jip geeft informatie over onderwerpen als vriendschap en seksualiteit, geldproblemen, alcohol en drugs en meer. Daarnaast kun je bij het jip ook terecht voor informatie over een bijbaan, solliciteren en jongereninitiatieven.

Hoe vind je informatie?
Er staan op verschillende plekken in Wageningen (school, bibliotheek, Huizen van de Wijk en jongerencentrum ’t Oude Bijenhuis) kasten met informatie, waar je folders kunt pakken om door te lezen. Als je meer persoonlijk advies wilt, stuur dan een email of ga langs.

Jongeren Informatie Punt
Churchillweg 3
6707 JA Wageningen 
Telefoon: 0317-411085
Email: jip@solidez.nl

Openingstijden: 
Maandag: 13.00-17.00 uur
Dinsdag: 13.00-17.00 uur
Donderdag: 19.00-21.00 uur
Vrijdag: 13.00-17.00 uur

Kindertelefoon

Word je gepest? Heb je problemen thuis? Ruzie met je vrienden of voel je je rot,? Voor kinderen is er ook de kindertelefoon. Je kunt eventueel bellen of chatten met de kindertelefoon. Dat kan anoniem. Je naam hoef je niet te noemen als je dat niet wilt. De kindertelefoon is een landelijk telefoonnummer.

Zoeken