Uitleen hulpmiddelen

Heeft u tijdelijk een hulpmiddel nodig? Bijvoorbeeld omdat verpleging thuis nodig is? Of omdat u thuis aan het revalideren bent na een operatie? Gaat u binnenkort bevallen? Tijdens openingstijden kunt u dan terecht in het Startpunt. Het Startpunt is een uitleenpunt van Medipoint.

Gratis lenen

Zorgverzekeraars hebben een pakket van uitleenhulpmiddelen vastgesteld die gratis te leen zijn voor maximaal 26 weken.

Hulpmiddelen

De volgende hulpmiddelen kunt u bij het Startpunt afhalen: rolstoel, toiletstoel, douchekruk of-stoel, bedverhogers, rugsteun, dekenboog, ondersteek en een toiletverhoger. Meestal is er voldoende voorraad aanwezig bij het Startpunt zodat dat u het hulpmiddel direct kunt meenemen

Overige hulpmiddelen

Op de website van Medipoint is een volledig overzicht te vinden van hulpmiddelen die te leen zijn.

Huren

Voor krukken, rollators en looprekken betaald u huur aan Medipoint. Als u lid bent van een ledenverenging, krijgt u korting op de huur of is het zelfs voor een bepaalde periode gratis.

Openingstijden

Het Startpunt heeft andere openingstijden.  dan Medipoint. Wilt u een hulpmiddel lenen of huren en bij het Startpunt ophalen, dan gelden de openingstijden van het Startpunt.

Kopen

In het Startpunt worden geen hulpmiddelen verkocht. Hiervoor verwijzen wij u naar een thuiszorgwinkel. Er zijn diverse winkels waar u hulpmiddelen zoals een rollator, douchestoel of bijvoorbeeld een toiletverhoger kunt aanschaffen. Op internet is er veel informatie te vinden. Het loont de moeite om te vergelijken in verband met het verschil in kosten. Voor verkoopadressen kunt u terecht bij het Startpunt. Ook is een hulpmiddel soms goed tweedehands te koop. Kijk bijvoorbeeld eens op marktplaats.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de uitleen van hulpmiddelen? Neem dan contact op met Medipoint, tel. 088-1020100. Of kijk op de website van Medipoint. Voor een uitgebreid voorraad hulpmiddelen kunt u ook terecht in de winkel van Medipoint in Ede. Kunt u niet zelf het hulpmiddel ophalen en is er ook niemand die dat voor u kan doen? Neem dan contact op met Medipoint. Thuisbezorgen is ook mogelijk.

  • Adres: Willem de Zwijgerlaan 1-3.
  • Opening:   Maandag t/m vrijdag 9.30-17.30 uu en zaterdag van 9.30-13.30 uur.

 

 

 

 

 

 

Zoeken