Wijkverpleging

Voor persoonlijke zorg aan huis is de wijkverpleegkundige er voor u. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het douchen of het geven van medicijnen, De wijkverpleging valt onder de basisverzekering. U betaalt hiervoor geen eigen bijdrage. De wijkverpleegkundige overlegt met u welke zorg passend en nodig is. Zo ontvangt u uw zorg en ondersteuning op maat.foto wijkverpleging met oudere meneer

Organisaties

Heeft u wijkverpleging nodig? Neem dan contact op met één van onderstaande organisaties. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig. De wijkverpleging stelt zelf de indicatie voor de zorg die u nodig heeft.

Vilente

Opella

Buurtzorg

Icare

Happy Nurse

  • Telefoon; 06-40791348 
  • Website www.happynurse.nl
  • Wageningen valt onder wijkteam Lunteren/Ederveen, Veenendaal Zuid

Zorg in natura of persoonsgebonden budget

U kunt wijkverpleging in zorg in natura en in persoongebonden budget (pgb) afnemen. Bij zorg in natura krijgt u hulp of ondersteuning van een zorgverlener die werkzaam is voor een thuiszorgorganisatie. De zorgorganisatie regelt de daarbij horende financiering. Kiest u voor een pgb? Dan regelt u alles zelf. U maakt afspraken met de zorgverlener en legt verantwoording af over het budget. U hebt de vrijheid om de zorg in te kopen op momenten dat u dat wilt en bij professionals die bijvoorbeeld als zelfstandige werken.