Lenen huren kopen hulpmiddelen

Heeft u voor een korte tijd een zorghulpmiddel nodig? Bijvoorbeeld omdat u thuis aan het herstellen bent van een operatie? Of krijgt u binnenkort een kindje? In het Startpunt kunt u terecht voor het lenen en huren van zorghulpmiddelen. Kunt u niet zelf het zorghulpmiddel ophalen en is er ook niemand die dat voor u kan doen? Neem dan contact op met Medipoint. Thuisbezorgen is ook mogelijk. 

Welke hulpmiddelen zijn te leen in het Startpunt

De volgende zorghulpmiddelen kunt u via het Startpunt lenen: rolstoel, toiletstoel, douchekruk of-stoel, bedverhogers, rugsteun, dekenboog, ondersteek en een toiletverhoger. Vaak is er voldoende voorraad aanwezig. U kunt het dan gelijk meenemen. Op de website van Medipoint vindt u het hele overzicht van zorghulpmiddelen die te leen zijn.

 

Hulpmiddelen foto

Pakket van hulpmiddelen

Zorgverzekeraars hebben een pakket van hulpmiddelen vastgesteld. Hierin staan de zorghulpmiddelen die te leen zijn voor maximaal 26 weken.

Huren betalen

Voor krukken rollators en looprekken betaalt u huur aan Medipoint. Als u lid bent van een ledenverenging, krijgt u korting op de huur of is het zelfs voor een bepaalde periode gratis.

Kopen van hulpmiddelen

In het Startpunt worden geen zorghulpmiddelen verkocht. Hiervoor kunt u naar een thuiszorgwinkel gaan. Er zijn verschillende winkels waar u zorghulpmiddelen kunt kopen. Op internet is er veel informatie te vinden. Het is goed om de prijzen te vergelijken. Ook is een hulpmiddel vaak goed tweedehands te koop. Kijk bijvoorbeeld eens op Marktplaats.

Medipoint

Wilt u meer weten over de uitleen van andere (zorg)hulpmiddelen die u niet bij het Startpunt kunt lenen? Neem dan contact op met Medipoint. Ook zijn er diverse betrouwbare websites waar u informatie kunt vinden over de aanschaf en het gebruik van verschillende hulpmiddelen.

Contactgegevens Medipoint

Telefoon. 088-1020100
Adres: Willem de Zwijgerlaan 1-3
Postcode: 6713 NS EDE
Website: www.medipoint.nl
Opening:   Maandag t/m vrijdag 9.30-17.30 uur en zaterdag van 9.30-13.30 uur.