Vertrouwenspersoon jeugd

Heeft u te maken met jeugdhulp? Dan kunt u voor vragen, problemen of klachten over deze hulp terecht bij de Vertrouwenspersoon jeugdhulp. Ook als u of uw kind ongewenst gedrag ervaart, kunt u een beroep doen op deze vertrouwenspersoon. 

Waarover

De vragen, problemen of klachten kunnen gaan over alle organisaties die werken voor de jeugdhulp. Het gaat dus over de gemeentelijke medewerkers die met u bekijken welke hulp nodig is en de aanbieders van jeugdhulp. Maar ook de organisaties die te maken hebben met jeugdbescherming of jeugdreclassering, zoals jeugdbescherming Gelderland of de Raad voor de kinderbescherming.

Wat doet de vertrouwenspersoon

De vertrouwenspersoon jeugdhulp wil uw vragen snel en  goed voor u oplossen. De vertrouwenspersoon staat naast u. Het uitgangspunt is dat u er samen met de betrokkenen uitkomen. Mocht dat voor u niet voldoende zijn, dan kan de vertrouwenspersoon u ook helpen met een formele klachtprocedure.

Voor wie

Jongeren, (pleeg)kinderen, (pleeg)ouders en (pleeg)grootouders en verzorgers kunnen gebruik maken van de vertrouwenspersoon.

Gratis

De vertrouwenspersoon jeugdhulp is gratis.

 Meer informatie en contact met de vertrouwenspersoon jeugd

U kunt contact opnemen met de vertrouwenspersoon jeugd via:

  • Het landelijk nummer 088-555 1000
  • info@akj.nl
  • Het contactformulier op website www.akj.nl
  • Chatten met een vertrouwenspersoon; klik hiervoor op www.akj.nl op het chat-logo.