Hulp bij huishouden per 1 januari 2018

Inwoners in Wageningen met een WMO indicatie ontvangen nu hulp bij het huishouden van de organisatie Opella. Opella heeft nu een contract met de gemeente om de huishoudelijke hulp te leveren. Dit contract loopt per 1 januari 2018 af.  De gemeente mag dit niet meer verlengen. Daarom moet de gemeente opnieuw een contract afsluiten voor de periode 2018-2021. Dit gebeurt via een aanbesteding. Opella heeft besloten niet in te schrijven op deze aanbesteding. Dit betekent dat vanaf 1 januari 2018 een andere organisatie de hulp bij het huishouden gaat leveren.

Welke organisatie gaat de hulp leveren?

Tot en met 31 december 2017 blijft Opella de hulp bij het huishouden leveren. Vanaf 1 januari 2018 gaat Tzorg de hulp bij het huishouden uitvoeren. Tzorg is een landelijke aanbieder met een lokale aanpak, gespecialiseerd in Wmo thuisondersteuning.

Wijzigen de uren en werkzaamheden?

Het veranderen van de zorgaanbieder is niet van invloed op het aantal uren hulp en de werkzaamheden.

Hoe gaat het met de hulp?

Tzorg gaat met Opella in overleg over het overnemen van personeel. De inzet van dit gesprek is dat inwoners zoveel mogelijk hun hulp behouden. Dit is niet geheel zeker. In de komende maanden wordt dit duidelijk. De nieuwe organisatie informeert de gemeente hierover.

Hoe gaat het verder?

In november ontvangen klanten een welkomstbrief van Tzorg met hierin meer informatie en contactgegevens. Daarna wordt er contact opgenomen door Tzorg om afspraken te maken over de te leveren zorg per 1 januari 2018. Tzorg organiseert ook een bijeenkomst voor de klanten.

Informatie

  • Voor vragen over de zorg- en dienstverlening van Tzorg kan contact worden opgenomen met zorgcoördinator Stella Riphagen en planner Maartje van ’t Rood via telefoonnummer 053 – 4750020.
  • Voor andere vragen kan contact worden opgenomen met de medewerkers in het Startpunt. Het Startpunt is open van maandag  tot en met donderdag van 09:00 tot 17:00 uur en op vrijdag van 09:00 tot 13:00 uur. Dat kan ook via de telefoon (0317) 410160 of per e-mail: startpunt@wageningen.nl.

 

 

 

 

 

Hoe gaat het verder?

 

 

Vragen?

Mocht u vragen hebben, stel ze gerust aan een van onze medewerkers. U kunt ook met uw vragen terecht bij een van de medewerkers op het Startpunt. Het Startpunt is open van maandag

 

 

tot en met donderdag van 09:00 tot 17:00 uur en op vrijdag van 09:00 tot 13:00 uur. Dat kan via de telefoon (0317) 410160 of per e-mail: startpunt@wageningen.nl.

Meer informatie over Tzorg kunt u ook vinden op de website https://www.tzorg.nl/.

 

Overdragen gegevens

De gemeente draagt de gegevens over aan Tzorg, zodat contact kunnen opnemen nemen met betrekking tot het voortzetten van de huishoudelijke hulp. U hoeft hiervoor niets te doen.

 

Mocht u geen gebruik willen maken van Tzorg en dus geen hulp meer via de gemeente wensen, wilt u dit dan vóór 23 oktober doorgeven aan onze medewerkers van het Startpunt? Dat kan via de telefoon (0317) 410160 of per e-mail: startpunt@wageningen.nl. Ook als u niet wilt dat wij u gegevens overdragen aan Tzorg kunt u dit laten weten aan het Startpunt.

 

Hoe gaat het verder voor het personeel?

Wij hopen dat u zo min mogelijk merkt van de overgang van leverancier en dat het lukt om uw vertrouwde hulp te behouden. Tzorg bekijkt of zij het personeel van Opella kan blijven inzetten.

Daarvoor organiseert Tzorg een informatie bijeenkomst voor het huidige personeel van Opella. Dus ook voor uw hulp. Daarna zal er een individueel gesprek plaatsvinden waarin de persoonlijke situatie en mogelijkheden worden doorgenomen. Daarna zal definitief bekend zijn wie van het personeel ingezet kan worden door Tzorg.

 

Hoe gaat het verder voor u, als klant?

In november ontvangt u als klant een welkomstbrief van Tzorg met hierin meer informatie en contactgegevens. Daarna zal er contact met u worden opgenomen om afspraken te maken over de te leveren zorg per 1 januari 2018.

 

 

 

Tzorg zal ook een bijeenkomst organiseren voor alle klanten. Dan kunt u kennismaken met Tzorg en alle vragen stellen die u nog heeft. U hoort van Tzorg wanneer deze bijeenkomst is.

 

Vragen

Voor vragen over de zorg- en dienstverlening van Tzorg kunt u rechtstreeks contact opnemen

met zorgcoördinator Stella Riphagen en planner Maartje van ’t Rood via telefoonnummer 053 – 4750020.

 

Voor andere vragen kunt u  terecht bij een van de medewerkers in het Startpunt. Het Startpunt is open van maandag  tot en met donderdag van 09:00 tot 17:00 uur en op vrijdag van 09:00 tot 13:00 uur. Dat kan ook via de telefoon (0317) 410160 of per e-mail: startpunt@wageningen.nl.

Zoeken