Informatie coronavirus

Algemene informatie coronacrisis

De website van de gemeente Wageningen bevat actuele informatie over het coronavirus. Voor de meest gestelde vragen over zorg en ondersteuning klik hier.

Wat te doen bij medische klachten?

Als u wilt weten wat u moet doen bij luchtweg- en/of bijkomende klachten? Op de websites vindt u meer informatie www.rivm.nl of www.thuisarts.nl

Corona spreekuur huisartsen

Op dit speciale coronaspreekuur zien de huisartsen van Wageningen alle mensen die luchtwegklachten en bijkomende klachten hebben. De doktersassistentes en de huisartsen hebben van tevoren telefonisch bepaald dat een inwoner met klachten onderzocht moeten worden. De reden van een apart spreekuur is om besmetting van anderen zo veel mogelijk te voorkomen. Wilt u weten of u gezien moet worden door de huisarts? Hiervoor kunt u het beste eerst kijken op de website www.rivm.nl 
Als u daarna vragen heeft, kunt u bellen met uw eigen huisartsenpraktijk. U spreekt dus met uw huisarts af of u naar het speciale corona spreekuur kan gaan. U krijgt dan via uw eigen huisartsenpraktijk verdere instructies waar en wanneer u zich mag melden. U kunt dus alleen terecht als u dat heeft afgesproken met uw eigen huisartsenpraktijk. U wordt dan gezien door een van de Wageningse huisartsen.

Organisaties zorg en ondersteuning tijdens de coronacrisis

Wilt u weten bij welke organisaties u kunt aankloppen in Wageningen voor hulp/zorg en ondersteuning? Klik hier.voor meer informatie.

Informatie over het coronavirus in eenvoudige taal

In die filmpje wordt in eenvoudige taal het coronavirus uitgelegd. Hoe je het virus kan krijgen? Wat je kan doen om het te voorkomen dat je het krijgt en andere mensen besmet. Wat zijn de maatregelen van de overheid. Hoe je om kan gaan met gevoelens zoals stress en angst. En hoe je in contact kan blijven met andere mensen.

https://corona.steffie.nl/nl/

Filmpje Stichting Lezen en Schrijven

Filmpje 'Corona wat nu?'

Filmpje; Afstand houden

Informatie coronavirus in verschillende talen

Vertalingen informatiekaart
Op deze informatiekaart worden de maatregelen van de overheid uitgelegd. Deze informatie is beschikbaar in de volgende talen. De kaarten zijn ook te downloaden.

Poster met hygiënische maatregelen
Op de poster staan de hygiëne maatregelen die helpen voorkomen dat het virus wordt verspreid. De poster is beschikbaar in vijf talen:

Spreekuur voor statushouders

Statushouders die Arabisch of Tigrinya spreken en vragen hebben over de coronacrisis, kunnen gratis bellen met een landelijke helpdesk via 085-5808800 (elke werkdag tussen 14.00 en 16.00 uur). Door de helpdesk kunnen hun vragen over corona in eigen taal worden beantwoord.

Persconferentie diverse talen

De persconferentie van 31 maart is in verschillende talen terug te zien. Klik hier voor meer informatie 

Filmpjes GGD uitleg coronavirus in diverse talen

Informatie voor doven en slechthorenden

De Rijksoverheid biedt een deel van haar informatie over het coronavirus aan in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Heeft u nog vragen? Kijk op Rijksoverheid.nl/coronavirus. Of bel via de Tolkcontact-app naar 0800-1351.

Filmpjes Cornavirus in gebarentaal op rijksoverheid.nl

Informatie voor blinden en slechtzienden

Via deze link kunt u video's bekijken over het coronavirus, onder meer van persconferenties. De video’s bevatten aanvullende (audio)informatie, speciaal bedoeld voor blinden en slechtzienden