Spoedeisende zorg

Crisis

Er zijn grote problemen thuis met uw kind. Bijvoorbeeld omdat er veel ruzie is. Misschien wordt er zelfs geschopt of geslagen, door u, een huisgenoot, of door uw kind. Misschien vernielt uw kind dingen, luistert het niet meer naar u, of loopt het weg. Er kan van alles zijn. Maar als u denkt 'er is nu crisis, er moet nu iets gebeuren, anders gaat het mis', bel dan de Spoedeisende Zorg van Jeugdbescherming Gelderland. Als het nodig is, is er binnen vier uur iemand bij u om te helpen.

Bel Spoedeisende Zorg (SEZ)!

De mensen van Spoedeisende Zorg kunnen u helpen. Bel 0900-99 555 99. Het nummer is dag en nacht bereikbaar. U krijgt iemand aan de lijn die goed naar u luistert en met u meedenkt. Wat is het probleem? Wat maakt deze crisis zo erg dat u nu hulp zoekt? Soms helpt het al als u over de telefoon adviezen krijgt. Maak vaak is de crisis daar te heftig voor. Dan komt er zo snel mogelijk een hulpverlener van SEZ naar u toe.

Wat kan SEZ voor u doen?

De hulpverlener komt bij u thuis. Midden in de crisis. Wat kan hij of zij dan voor u doen?

  • Zorgen voor rust. Als iedereen schreeuwt, en niemand luistert, kan er geen oplossing gevonden worden.
  • Zorgen dat het veilig is voor iedereen. Dus: niemand slaat, niemand scheldt, niemand dreigt.
  • Praten met iedereen die bij de crisis betrokken is. De hulpverlener praat in ieder geval met u en uw kind. Iedereen mag zeggen wat hij of zij vindt.

Contact met SEZ

Via het telefoonnummer 0900- 99 555 99 is het team het hele jaar door, 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar voor directe raad en daad als kinderen in de knel komen.

Huisartsen, politieagenten, leerkrachten, maatschappelijk werkers, maar ook buren, familieleden of vrienden en kinderen of ouders zelf kunnen bellen om advies te vragen of hulp in te roepen.

 

 

 

 

 

Zoeken