Psychische problemen

Heeft u, of iemand in uw netwerk, problemen die te maken hebben met gevoelens en gedachten? Voelt u zich bijvoorbeeld somber, verlaten, eenzaam, verward, angstig of boos? Of ervaart u problemen in het contact met anderen: bijvoorbeeld moeilijkheden met de partner, kinderen, familie of buren, met uw collega’s of uw baas of instanties? Soms zijn klachten tijdelijk van aard bijvoorbeeld omdat er iets ingrijpends is gebeurd. Na verloop van tijd kan het dan weer beter gaan.

Soms gaan de klachten niet vanzelf over en hebben ze een grote invloed op de kwaliteit van uw leven. Bijvoorbeeld als u voortdurend angstig blijft, of als u zo slecht slaapt dat u overdag niet goed kunt functioneren. Het is dan goed om er met anderen over te praten. Zo staat u er niet alleen voor. Anderen kunnen u misschien steunen in uw situatie.

Huisarts

Gaan uw klachten na een korte tijd niet over? Wilt u graag advies of hulp? Dan is het goed om een afspraak te maken met uw huisarts. De huisarts beoordeelt wat de ernst van uw klachten zijn. Hij adviseert u wat u daar het beste aan kunt doen. Huisartsen hebben vaak praktijkondersteuners in dienst die gespecialiseerd zijn in psychische problemen bij patiënten. De huisarts verwijst u dan voor een aantal gesprekken door naar de praktijkondersteuner. Soms wordt u doorverwezen naar een psycholoog of een andere hulpverlener. Het is heel erg afhankelijk van uw situatie welke hulp er nodig is en het beste aansluit. Voor gespecialiseerde hulp in de geestelijke gezondheidszorg, is altijd een verwijzing van de huisarts nodig.

Startpunt

Het is ook mogelijk om eerst een gesprek te hebben met een medewerker van het Startpunt die naar u verhaal luistert en met u mee kan denken en u eventueel tips kan geven als het u bijvoorbeeld boven het hoofd groeit.  Als er gespecialiseerde hulp nodig is, wordt u verwezen om naar uw huisarts te gaan. Er zijn verschillende manieren waarop u bij ons terecht kunt.

  • U kunt dagelijks binnenlopen. Waarschijnlijk kunnen we uw vraag dan meteen beantwoorden
  • U kunt een afspraak maken via telefoon, (0317) 41 01 60 of per e- mail
  • U kunt uw vraag telefonisch, (0317) 41 01 60 stellen
  • U kunt via de e-mail uw vraag stellen

 

 

Zoeken