Uitleenpunt zorghulpmiddelen

Heeft u tijdelijk een hulpmiddel nodig? Bijvoorbeeld omdat verpleging thuis nodig is? Of bent u aan het revalideren thuis na een operatie? Gaat u binnenkort bevallen en heeft u hulpmiddelen nodig? Tijdens openingstijden kunt u dan terecht in het Startpunt. Het Startpunt is een uitleenpunt van Medipoint.

26 weken gratis gebruik

Zorgverzekeraars hebben een pakket van uitleenhulpmiddelen vastgesteld die gratis gebruikt kunnen worden voor maximaal 26 weken.

Hulpmiddelen

De volgende hulpmiddelen zijn te leen vanuit het Startpunt: rolstoel, toiletstoel, douchekruk of-stoel, bedverhogers, rugsteun, dekenboog, ondersteek en een toiletverhoger. Deze hulpmiddelen kunnen worden opgehaald bij het Startpunt Wageningen. Op de website van Medipoint is een volledig overzicht te vinden van de producten die te leen zijn. Meestal is er voldoende voorraad aanwezig bij het Startpunt zodat dat u het hulpmiddel direct kunt meenemen.

Huren

Krukken, rollators en looprekken moeten gehuurd worden. Voor deze hulpmiddelen betaalt u een bijdrage aan Medipoint. Als u lid bent van een ledenverenging, krijgt u korting op de huur.

Medipoint Ede

Voor meer informatie over de uitleen van tijdelijke hulpmiddelen, neemt u contact op met Medipoint, tel. 088-1020100 of kijk op de website van Medipoint. Voor een uitgebreid assortiment hulpmiddelen kunt u terecht in de winkel van Medipoint in Ede. Kunt u niet zelf het hulpmiddel ophalen en is er ook niemand die dat voor u kan doen? Neem dan contact op met Medipoint. Thuisbezorgen is ook mogelijk.

  • Adres: Willem de Zwijgerlaan 1-3.
  • Opening:   Maandag t/m vrijdag 9.30-17.30 uu en zaterdag van 9.30-13.30 uur.

Let op: het Startpunt heeft andere openingstijden.  dan Medipoint. Wilt u een hulpmiddel lenen of huren en bij het Startpunt ophalen, dan gelden de openingstijden van het Startpunt.

Kopen

In het Startpunt worden geen zorghulpmiddelen verkocht. Hiervoor verwijzen wij u naar een thuiszorgwinkel. Er zijn diverse winkels waar u hulpmiddelen zoals een rollator, douchestoel of bijvoorbeeld een toiletverhoger kunt aanschaffen. Op internet is er veel informatie te vinden. Het loont de moeite om te vergelijken bij verschillende winkels en websites in verband met verschil in prijzen. Voor eventuele verkoopadressen kunt u terecht bij het Startpunt. Ook is een hulpmiddel soms heel goed tweedehands te koop. Kijk bijvoorbeeld eens op marktplaats.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoeken