Inloop 'Samengesteld gezin'

Nieuwe inloop door Caroline Sleurink van Stiefgoed in het Startpunt om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen

Samengesteld gezin

Het Startpunt organiseert op 26 juni van 9.30-11.30 uur samen met Caroline Sleurink stiefcoach een nieuwe gratis inloopochtend ‘Samengesteld gezin’. De ochtend is bedoeld voor (stief)ouders die vragen hebben of problemen ervaren rond hun samengestelde gezin en dit willen delen met andere (stief)ouders.

Thema eerste inloop: 'de vakantieperiode'

Het thema van de eerste inloopochtend is de vakantieperiode. Deze periode kan voor gezinnen spanning opleveren. Voor samengestelde gezinnen spelen er rond de vakantieperiode vaak nog meer zaken. Zo kunnen er tussen de verschillende bloedgroepen bijvoorbeeld andere gewoonten zijn in het vakantie vieren die niet altijd met elkaar matchen. Er moet vaak ook rekening gehouden worden met de agenda van de ex-partners. Vaak hebben zij ook een nieuwe partner en stiefkinderen met eigen belangen. Over dit onderwerp kunt u ervaringen uitwisselen en vragen stellen tijdens de eerste inloopochtend.

Samengesteld gezin

Ondanks de liefde lukt het 60% van de samengestelde gezinnen niet om een goede balans te vinden en valt uit elkaar. Dit is teleurstellend voor de (stief)ouders maar zeker ook voor de kinderen die dan opnieuw een scheiding meemaken. Daarom is het belangrijk om de uitdaging en problematiek om te buigen naar een nieuw evenwicht. Caroline Sleurink van Stiefgoed helpt stellen met een samengesteld gezin naar meer balans, rust en harmonie in het gezin.

Wat is StiefgoedFoto Caroline Sleurink

Stiefgoed is een landelijke organisatie met vestigingen in heel Nederland. Bijzonder is dat alle Stiefgoed professionals zelf ook een samengesteld gezin hebben. Stiefcoach Caroline Sleurink is eigenaar van de vestiging in Wageningen.

Meer informatie

• De inloopochtenden zijn op woensdag 26 juni, 11 september, 11 december en 11 maart 2020 van 9.30-11.30 uur
• Deelname is gratis en opgeven is niet nodig
• Meer informatie vindt u op stiefgoed.nl
• Adres: Startpunt Wageningen, Rooseveltweg 408 A, Wageningen