Cursus psychische problemen in de familie vanaf 9 mei

Iemand met psychische problemen in uw leven? Mantelzorg Wageningen organiseert in samenwerking met Indigo Gelderland de cursus ‘Psychische problemen in de familie’ in Wageningen.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor naastbetrokken van mensen met psychische problemen. Zoals partners, ouders, kinderen, broers, zussen en anderen. Het gedrag van iemand met psychische problemen kan veel vragen oproepen. Soms vragen naastbetrokkenen zich af hoe ze het beste om kunnen gaan met moeilijke situaties. Of ervaren zij zich overbelast door de situatie. Heeft u in uw familie of directe omgeving iemand die psychische problemen? Herkent u zich in bovenstaande omschrijving dan is de cursus ‘Psychische problemen in de familie’ misschien iets voor u.

Inhoud van de cursus

In deze cursus leert u meer over de achtergrond van de problemen en spreken we over verschillende manieren van omgaan hiermee. Het doel is dat u zich minder belast voelt door de situatie. In de cursus komen thema’s aan de orde, zoals: psychische problemen in gezin en relatie, de balans tussen draagkracht en draaglast, de invloed van denken op ons gedrag, grenzen stellen en zorgen voor uzelf naast de zorg voor de ander.

Wanneer

Donderdagmiddagen van 14:00-16:00 uur.
Data: 9 mei, 16 mei, 23 mei, 6 juni, 13 juni en 20 juni.

Waar

Locatie: ’t palet, Rooseveltweg 408, 6707 GX, Wageningen. Vergaderruimte op de 2e etage.
 Uitvoering: Indigo Preventiewerk in samenwerking met Mantelzorg Wageningen Solidez.

Aanmelden en meer informatie.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u een e-mail sturen naar mantelzorgwageningen@solidez.nl of bellen met 0317-46 88 18.